Dadelballetjes met citroen en hazelnoot

Dadelballetjes met citroen en hazelnoot

Dadelballetjes met citroen en hazelnoot. Deze balletjes worden ook wel bliss balls genoemd en zijn echt heerlijk als tussendoortje. Ik heb het al vaker vermeld maar dit soort dadelballetjes kan je “snoepen” zonder schuldgevoel.

dadelballetjes met citroen en hazelnoot

Dadelballetjes met citroen

Deze dadelballetjes met citroen zijn super lekker en fris van smaak. Een ideaal tussendoortje dus wanneer het warm is. Je stilt je lekkere trek zonder dat je daarna propvol zit.

Ik gebruik zelf graag medjoul dadels. Deze dadels zijn namelijk ontzettend smeuïg van structuur. Deze dadels zijn tegenwoordig vaak gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.

Mocht jouw supermarkt dit soort dadels niet verkopen? Dan kan je ook “gewone” dadels gebruiken. Je kunt ook altijd kijken bij een Turkse supermarkt of bestel ze online. Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden.

Eet jij ook graag dadelballetjes? Probeer dan ook eens mijn variant met kaneel of de sinaasappel dadelballetjes. Allebei compleet anders van smaak maar wel allebei echt ontzettend lekker.

ingrediënten dadelballetjes met citroen en hazelnoot

Welke citroenen gebruiken

Huh? Hoe bedoel je “welke citroenen gebruiken”? Een citroen is toch een citroen? Wanneer je het rasp van een citroen nodig hebt, dan is het beter om biologische citroenen te gebruiken. Biologische citroenen zijn namelijk onbespoten. Daarom beter voor je gezondheid.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik hier soms zelf ook laks in ben hoor. Regelmatig gebruik ik dus “gewone” citroenen. Tot op heden heb ik er nog nooit last van gehad 😉 Ik vind het alleen wel zo netjes om eventjes te vermelden.

Hazelnoten of andere noten?

Voor deze dadelballetjes heb ik ongezouten hazelnoten gebruikt. Nu kan je ook gerust andere noten gebruiken. Gebruik vooral de noten die jij het lekkerste vindt om ook gewoon zo uit het vuistje te eten.

Durf te gaan experimenteren met verschillende soorten noten. hierdoor krijgen je dadelballetjes iedere keer een andere smaak.

Recept dadelballetjes met citroen en hazelnoot

dadelballetjes met citroen en hazelnoot

Dadelballetjes met citroen en hazelnoot

Snoep gezond en neem één of meerdere dadelballetjes met citroen en hazelnoot.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Snack, toetje, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: bliss balls, citroen, dadelballetjes, dadels, hazelnoten, medjoul dadels
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 16 stuks

Equipment

 • 1 keukenmachine

Ingrediënten

 • 250 gram dadels ontpit
 • 1 citroen sap en rasp nodig
 • 2 eetlepels honing flinke eetlepels
 • 20 gram geraspte kokos
 • 1 eetlepel water indien nodig
 • 100 gram ongezouten hazelnoten zonder vlies

TOPPING

 • 1/2 citroen rasp nodig
 • 20 gram geraspte kokoks

Instructies

 • Meng in een keukenmachine de dadels, met de honing, hazelnoten, citroenrasp en citroensap tot een smeuïge maar wel stevige "deegbal". Mocht het te stevig blijven, voeg dan eventueel een eetlepel water toe.
 • Haal het dadel mengsel uit de machine en kneed eventueel nog even kort door. Maak je handen dan een beetje vochtig. Zo plakt het minder. Maak 16 kleine balletjes van het dadelmengsel. 
 • Meng voor de topping de geraspte kokos en citroenrasp. Rol de balletjes door de geraspte kokos. Laat de balletjes minimaal een half uurtje opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
 • Bewaar de dadelballetjes in de koelkast. Zo blijven ze lekker stevig en toch smeuïg.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Bliss balls met citroen

bliss balls met citroen

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken