bbq saus zelf maken: eenvoudig en super lekker

bbq saus zelf maken: eenvoudig en super lekker

Een bbq saus zelf maken is echt heel eenvoudig. Daarbij is het ook nog eens heel veel lekkerder dan kant en klare sauzen. Nu maak ik hier wel meteen een kanttekening bij. De Blues Hog Orignal barbecuesaus is namelijk een kant en klare bbq saus, die echt ook waanzinnig lekker is. Voor die saus maken wij regelmatig een uitzondering. Die saus is pittig, kruidig en zoet. Ik ben nog steeds bezig met een recept wat in de buurt komt van die saus.

Het recept voor deze bbq saus is met een basis gemaakt van tomatenpassata. Ik ben momenteel druk aan het experimenteren met een basis van ketchup. Hierdoor krijg je namelijk echt een totaal andere smaak en structuur. Zodra ik helemaal tevreden ben met dat resultaat, zet ik het recept uiteraard meteen op de blog. Je leest, er zijn heel veel manieren om een saus te maken. Geen één barbecuesaus smaakt dus ook hetzelfde.

recept bbq saus zelf maken

Recept Afdrukken
basisrecept bbq saus met tomatenpassata
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20-30 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Maaltijd Snack
Keuken Amerikaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20-30 minuten
Porties
schaaltje
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit kort de uien met de knoflook. Voeg de paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, bruine suiker, sambal en mosterd toe. Verwarm dit kort mee. Voeg dan de tomatenpassata, appelcider azijn en worcestersaus toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur nu lager en laat 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen tot de bbq saus de gewenste dikte heeft.
  2. Laat de bbq saus afkoelen en bewaar in de koelkast.
Deel dit Recept

zelfgemaakte barbecuesaus

recept zelf bbq saus maken met tomatenpassata

Mijn bbq saus is….hoe kan het ook anders….een beetje pittig. Ik houd zelf van een iets dikkere saus maar wil je hem dunner hebben, dan moet je de saus gewoon minder lang laten inkoken. Mocht het toch naar je zin te dik zijn geworden, voeg dan gewoon een scheutje water toe. Ik gebruik zelf niet zoveel appelcider azijn, omdat ik de smaak van azijn vaak te overheersend vind. Schrik trouwens niet van de lucht tijdens het koken….die is namelijk echt niet lekker. Whaha aan sommige gerechten moet je gewoon maar niet ruiken.

zelfgemaakte bbq saus op een Amerikaanse hamburger met coleslaw

De barbecue saus leent zich heeeeeeeeeel goed om deze super lekkere Amerikaanse hamburger te maken met cheddar en coleslaw. Ook erg lekker is een vegan pulled pork broodje te maken met jackfruit.