soep met gyoza

soep met gyoza

Zelf een soep maken met gyoza? Deze heerlijke ietwat pittige soep staat binnen een half uurtje al op tafel. Makkelijk en ontzettend lekker.

soep met gyoza

Gyoza in een soep?

Deze soep met gyoza is niet alleen ontzettend makkelijk te bereiden maar is ook nog gezond. Deze soep is ideaal voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Door de gyoza en een zak kant en klare roerbakgroenten is het ook echt een complete maaltijdsoep. Wanneer wij de soep in de avond eten serveer ik er zelf nog extra gebakken gyoza’s bij die we kunnen dippen in sojasaus. Ik gebruik zelf graag vegetarische gyoza’s maar voel je vrij om een andere variant te gebruiken.

Recept soep met gyoza

soep met gyoza geserveerd met crispy chili-olie en fijngesneden bosui

Soep met Gyoza

Deze soep met gyoza, roerbakgroenten en crispy chili olie is super makkelijk om te maken en altijd lekker.
3
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: gyoza, gyoza’s, soep
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Japanse roerbakgroenten
  • 12 stuks gyoza ik gebruik vegetarische diepvries gyoza's
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschilde en geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel kurkuma
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 groentebouillonblokje
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels crispy chili olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 liter water
  • 250 milliliter kokosmelk
  • zonnebloemolie

EXTRA'S

  • 2 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • seroendeng
  • crispy chili olie

Instructies

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoof of soeppan en fruit de uien met de knoflook, gember, crispy chiliolie en een snuf peper aan. 
  • Voeg de kerriepoeder, korianderpoeder, laospoeder en de kurkuma toe en bak dit kort mee.
  • Voeg de zak Japanse roerbakgroenten toe en bak tevens kort mee. Verkruimel het groentbouilonblokje eroverheen en voeg het water en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes koken. 
  • Bak ondertussen de gyoza’s gaar in een koekenpan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • Haal de soep van het vuur. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en roer goed door. 
  • Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel hier per kom 3 gyoza’s overheen en bestrooi met bosui, seroendeng en extra crispy chiliolie. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Welke roerbakgroenten gebruiken

Welke roerbakgroenten je gebruikt maakt eigenlijk niet per se heel erg veel uit. Gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt en wat er eventueel in de aanbieding is. Zelf gebruik ik graag een zak Japanse roerbakgroenten. Door een zak kant en klare roerbakgroenten te gebruiken hoef je niets zelf te snijden en dat bespaart je dus ontzettend veel tijd. Zonder dat je op smaak hoeft in te leveren.

Ben jij net zoals ons ook dol op soep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: pompoensoep met zoete aardappel en harissa, pompoen-pindasoep of maak eens een rode linzensoep met tomaat klaar.

Soep met gyoza

3 from 1 vote
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties
  1. 3 sterren
    Wel aardig maar je moet het recept wel naar je eigen Hans zetten

  2. Beste Heleen,

    Je kunt met deze soep inderdaad nog alle kanten op.
    Ook erg lekker is om miso toe te voegen.

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise Kaldenbach