soep met gyoza

Totale breidingstijd 25 minuten
soep met gyoza geserveerd met crispy chili-olie en fijngesneden bosui

Zelf een soep maken met gyoza? Deze heerlijke ietwat pittige soep staat binnen een half uurtje al op tafel. Makkelijk en ontzettend lekker.

soep met gyoza

Gyoza in een soep?

Deze soep met gyoza is niet alleen ontzettend makkelijk te bereiden maar is ook nog gezond. Deze soep is ideaal voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Door de gyoza en een zak kant en klare roerbakgroenten is het ook echt een complete maaltijdsoep. Wanneer wij de soep in de avond eten serveer ik er zelf nog extra gebakken gyoza’s bij die we kunnen dippen in sojasaus. Ik gebruik zelf graag vegetarische gyoza’s maar voel je vrij om een andere variant te gebruiken.

Recept soep met gyoza

Soep met Gyoza

Beoordeling
van de 2
soep met gyoza geserveerd met crispy chili-olie en fijngesneden bosui
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Japanse roerbakgroenten
  • 12 stuks gyoza ik gebruik vegetarische diepvries gyoza's
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschilde en geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel kurkuma
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 groentebouillonblokje
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels crispy chili olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 liter water
  • 250 milliliter kokosmelk
  • zonnebloemolie

EXTRA'S

  • 2 stengels bosui in ringetjes gesneden
  • seroendeng
  • crispy chili olie

Instructies

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoof of soeppan en fruit de uien met de knoflook, gember, crispy chiliolie en een snuf peper aan. 
  • Voeg de kerriepoeder, korianderpoeder, laospoeder en de kurkuma toe en bak dit kort mee.
  • Voeg de zak Japanse roerbakgroenten toe en bak tevens kort mee. Verkruimel het groentbouilonblokje eroverheen en voeg het water en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes koken. 
  • Bak ondertussen de gyoza’s gaar in een koekenpan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • Haal de soep van het vuur. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en roer goed door. 
  • Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel hier per kom 3 gyoza’s overheen en bestrooi met bosui, seroendeng en extra crispy chiliolie. Eet smakelijk!

Tip

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!

Voedingswaarde

Vind je dit recept lekker?

Soms werken we samen met merken, daarom kom je in dit artikel af en toe een merknaam tegen. Ook gebruiken we affiliate linkjes; als je daar op klikt en iets koopt, steun je ons een beetje (kost jou niks extra’s!).

Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Lees dan onze disclaimer.

Welke roerbakgroenten gebruiken

Welke roerbakgroenten je gebruikt maakt eigenlijk niet per se heel erg veel uit. Gebruik vooral wat jijzelf lekker vindt en wat er eventueel in de aanbieding is. Zelf gebruik ik graag een zak Japanse roerbakgroenten. Door een zak kant en klare roerbakgroenten te gebruiken hoef je niets zelf te snijden en dat bespaart je dus ontzettend veel tijd. Zonder dat je op smaak hoeft in te leveren.

Ben jij net zoals ons ook dol op soep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: pompoensoep met zoete aardappel en harissa, pompoen-pindasoep of maak eens een rode linzensoep met tomaat klaar.

Soep met gyoza

Deze soep met gyoza’s roerbakgroenten en crispy chili olie is echt een feestje om te eten. Ik hoop in ieder geval dat jij er net zo van gaat smullen als wij thuis doen.

16 reacties op “soep met gyoza”

  1. Wat een heerlijke soep is dit zeg! We hebben ervan genoten. Met heerlijke kruiden en de kokosmelk maakt het af. We hebben de gyoza’s erbij geserveerd. Gaan we zeker vaker eten. Dank jullie wel voor jullie top recepten iedere keer.

  2. Jij juist heel erg bedankt voor het leuke compliment 🤗
    Vanavond ga ik een gyoza salade maken, uiteraard ook met een pittige touch.

    Als de foto’s gaan lukken, komt dat recept ook snel op de blog.

    Smakelijke groetjes,
    Marie Louise

  3. Weer zo’n heerlijk gerecht. Deze ga ik absoluut vaker maken. Lekker pittig soepje helemaal mijn ding.
    Bedankt.

  4. Hoi Sophie,

    Jeej! Wat een ontzettend leuk compliment om te krijgen. 😍
    Zo start ik nog eens leuk mijn weekend!

    Smakelijke groetjes,
    Marie Louise

  5. 5 sterren
    Vanavond gemaakt, was super lekker en zo klaar! Heb al een aantal gyoza recepten geprobeerd maar dit was tot nu toe de lekkerste 😀

  6. Beste Kirsten,
    Wat leuk! En heerlijk idee om vissaus toe te voegen.
    Zelf vind ik vissaus ook erg lekker maar ik weet dat er veel mensen zijn die alleen bij de gedachten al denken “ieuw” 😅

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  7. Verrassend lekkere en gemakkelijke soep. Ik heb er zelf nog een beetje vissaus aan toegevoegd voor wat extra hartige smaak maar het is echt een fijn recept.

  8. Beste Jolanda,

    Wat een super leuk en enthousiast berichtje, dank je wel 🙂
    Hahaha goed teken dat je meteen weer trek krijgt!

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  9. Wát een fantastische soep! Niet teveel werk ook, dus die gaan we zéker nóg een keer maken! De gyoza’s vond ik ook héél erg lekker…
    Krijg nu alweer trek😋

  10. Jeej! Wat een super leuk berichtje waar ik mijn dag mee kan beginnen 🙂
    Ik vind het ontzettend leuk om te lezen dat je zo blij wordt van onze recepten.
    Hopelijk ga je nog vaak plezier beleven van onze gerechten.

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  11. Deze soep heb ik gisteren gemaakt. Zo die is lekker, hij komt absoluut bij ons bovenaan in m’n soeprecepten te staan.
    Dank jullie wel voor de heerlijke recepten die jullie elke week toesturen. Er zitten altijd gerechten tussen die ik sws lekker ga uitproberen.

    Maar deze soep is echt top!!!!

  12. Wat ontzettend leuk om te lezen dat je altijd iets van het weekmenu maakt 🤗
    Gelukkig is de soep goed in de smaak gevallen 😋

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise

  13. Beste Heleen,

    Je kunt met deze soep inderdaad nog alle kanten op.
    Ook erg lekker is om miso toe te voegen.

    Smakelijke groetjes
    Marie Louise Kaldenbach

4 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lekkerste & het beste

Pompoencurry met spinazie en gehaktballetjes geserveerd met rijst, naan en yoghurt

Pompoencurry met spinazie en gehaktballetjes: romig en kruidig recept

Deze pompoencurry met spinazie en gehaktballetjes staat in de herfst regelmatig bij ons op tafel. Behalve Amaranthe is iedereen er

Boerenkool stamppot met rookworst, gebakken spekjes en grove mosterd geserveerd in schaal op tafel.

Boerenkool stamppot met rookworst en spekjes – Hollandse klassieker met pittige twist

Boerenkool stamppot met rookworst en spekjes is een heerlijke Oer-Hollandse wintermaaltijd. Voor mijn variant bak ik de spekjes met ui,

zelf sambal badjak maken, pittig gebakken sambal op rond bord met lepeltje

Zelf sambal badjak maken: makkelijk, pittig en vol smaak

Met dit makkelijke sambal badjak recept maak je binnen een uurtje een kruidige, gebakken sambal vol smaak. Zelf sambal maken

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋