Snelle chili con carne

Snelle chili con carne

Snelle chili con carne. Deze avondmaaltijd is super makkelijk en snel te bereiden, is gezond én zit bommetje vol smaak!

snelle chili con carne met gehakt en bonen

Chili con carne met gehakt

Deze snelle chili con carne maak ik met gehakt daardoor hoeft je chili niet uren te stoven en is het dus lekker snel klaar. Normaal gesproken gebruik ik graag half om half gehakt maar voor dit gerecht vind ik het lekkerder om rundergehakt te gebruiken. Voel je uiteraard vrij om ander gehakt te gebruiken. Je kunt eventueel ook vegetarisch gehakt gebruiken voor een vegetarische maaltijd.

Wat eet je bij chili con carne

Eigenlijk is chili con carne een eenpansgerecht en hoef je er niet per se iets bij te eten. Meestal zie je dat chili geserveerd wordt met rijst, tortilla’s of tortillachips. Zelf eten wij graag stokbrood en tortilla chips erbij. Totaal niet Mexicaans maar wel echt ontzettend lekker. Ook een flinke klodder zure room of crème fraîche is er erg lekker bij. Dus maak er vooral zelf je eigen feestje van 😉

Eet jij ook graag Mexicaanse geïnspireerde avondmaaltijden? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: Mexicaanse salade met chipotle kip, Mexicaanse lasagne met gehakt en bonen of maak eens de Mexicaanse salade met gegrilde kip klaar.

Recept snelle chili con carne

snelle chili con carne met gehakt en bonen

Snelle chili con carne

Deze snelle chili con carne met gehakt, bonen, paprika en heerlijke specerijen is super lekker én heel makkelijk te maken!
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: chili, chili con carne, chipotle peper in adodbo saus, gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 stuks paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • grote pot witte bonen in tomatensaus ik gebruik een pot van 720 gram
  • 380 gram kidney bonen bonen laten uitlekken
  • 150 gram mais
  • 212 gram tomaten frito is een klein pakje
  • 1 flinke eetlepel fijngehakte chipotle peper
  • 2 flinke theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gedroogd korianderblad
  • 1 flinke eetlepel cajunkruiden
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • verse koriander grof gehakt en optioneel

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien met de paprika’s en knoflook samen met alle specerijen en de chipotle peper in adobosaus voor ongeveer 3 minuten. 
  • Voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan. 
  • Voeg de tomato frito, kidneybonen, mais, witte bonen in tomatensaus en een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en laat alles 20-25 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Bestrooi vlak voor serveren de chili con carne met grof gehakte koriander of platte peterselie als je niet van koriander houdt. Eet smakelijk 😋
  • TIP: wanneer je de chili con carne met rijst wilt eten, kook dan de rijst wanneer de chili con carne staat te pruttelen.
  • TIP: heb je chili con carne over? Eet dit de volgende dag in een stokbroodje met flink wat geraspte cheddar en bak eventjes in de oven. Lekker met guacamole en zure room erop na het afbakken.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Zonder pakjes en zakjes

Hopelijk ben je niet geschrokken van de best wel lange ingrediënten lijst. Wanneer je vaker van ons recepten maakt dan weet ik zeker dat je bijna alles wel standaard in je keukenkastje hebt staan. Natuurlijk kan je het gerecht ook met een kant en klare kruidenmix maken. Daar is niets mis mee maar zelf het gerecht op smaak brengen met specerijen is wel echt heel erg lekker.

Voor de zekerheid voeg ik ook een foto toe van de chipotle peper die ik dit keer gebruikt heb. Het is een grote pot maar na opening kan je dit gemakkelijk in de koelkast bewaren. Je gebruikt de chipotle peper als vervanging voor eventueel sambal, dus ik weet zeker dat de pot best snel op zal gaan.