Snelle chili con carne. Deze avondmaaltijd is super makkelijk en snel te bereiden, is gezond én zit bommetje vol smaak!
Yum! Naast patat mag je mij voor dit soort gerechten ook echt wakker maken. Ik vind dit op en top comfort food 😍 Voor de zekerheid zal ik het wel eventjes erbij vermelden maar dit is natuurlijk geen authentiek Mexicaans recept. Mijn recept is geïnspireerd op de Mexicaanse chili.
Chili con carne met gehakt
Deze snelle chili con carne maak ik met gehakt daardoor hoeft je chili niet uren te stoven en is het dus lekker snel klaar. Normaal gesproken gebruik ik graag half om half gehakt maar voor dit gerecht vind ik het lekkerder om rundergehakt te gebruiken. Voel je uiteraard vrij om ander gehakt te gebruiken. Je kunt eventueel ook vegetarisch gehakt gebruiken voor een vegetarische maaltijd.
Wat eet je bij chili con carne
Eigenlijk is chili con carne een eenpansgerecht en hoef je er niet per se iets bij te eten. Meestal zie je dat chili geserveerd wordt met rijst, tortilla’s of tortillachips. Zelf eten wij graag stokbrood en tortilla chips erbij. Totaal niet Mexicaans maar wel echt ontzettend lekker. Ook een flinke klodder zure room of crème fraîche is er erg lekker bij. Dus maak er vooral zelf je eigen feestje van 😉
Eet jij ook graag Mexicaanse geïnspireerde avondmaaltijden? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: Mexicaanse salade met chipotle kip, Mexicaanse lasagne met gehakt en bonen of maak eens de Mexicaanse salade met gegrilde kip klaar.
Recept snelle chili con carne
Snelle chili con carne
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 stuks paprika in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- grote pot witte bonen in tomatensaus ik gebruik een pot van 720 gram
- 380 gram kidney bonen bonen laten uitlekken
- 150 gram mais
- 212 gram tomaten frito is een klein pakje
- 1 flinke eetlepel fijngehakte chipotle peper
- 2 flinke theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels gedroogd korianderblad
- 1 flinke eetlepel cajunkruiden
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1/2 groentebouillonblokje
- verse koriander grof gehakt en optioneel
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien met de paprika’s en knoflook samen met alle specerijen en de chipotle peper in adobosaus voor ongeveer 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan.
- Voeg de tomato frito, kidneybonen, mais, witte bonen in tomatensaus en een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en laat alles 20-25 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Bestrooi vlak voor serveren de chili con carne met grof gehakte koriander of platte peterselie als je niet van koriander houdt. Eet smakelijk 😋
- TIP: wanneer je de chili con carne met rijst wilt eten, kook dan de rijst wanneer de chili con carne staat te pruttelen.
- TIP: heb je chili con carne over? Eet dit de volgende dag in een stokbroodje met flink wat geraspte cheddar en bak eventjes in de oven. Lekker met guacamole en zure room erop na het afbakken.
Zonder pakjes en zakjes
Hopelijk ben je niet geschrokken van de best wel lange ingrediënten lijst. Wanneer je vaker van ons recepten maakt dan weet ik zeker dat je bijna alles wel standaard in je keukenkastje hebt staan. Natuurlijk kan je het gerecht ook met een kant en klare kruidenmix maken. Daar is niets mis mee maar zelf het gerecht op smaak brengen met specerijen is wel echt heel erg lekker.
Voor de zekerheid voeg ik ook een foto toe van de chipotle peper die ik dit keer gebruikt heb. Het is een grote pot maar na opening kan je dit gemakkelijk in de koelkast bewaren. Je gebruikt de chipotle peper als vervanging voor eventueel sambal, dus ik weet zeker dat de pot best snel op zal gaan.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.