Trefwoord: chili, chili con carne, chipotle peper in adodbo saus, gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
500gramrundergehakt
2stukspaprikain blokjes gesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
grotepotwitte bonen in tomatensaus ik gebruik een pot van 720 gram
380gramkidney bonenbonen laten uitlekken
150grammais
212gramtomaten fritois een klein pakje
1 flinkeeetlepelfijngehakte chipotle peper
2 flinketheelepelspaprikapoeder
2theelepelskomijnpoeder
2theelepelsgedroogd korianderblad
1 flinkeeetlepelcajunkruiden
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1/2groentebouillonblokje
verse koriander grof gehakt en optioneel
Instructions
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de uien met de paprika’s en knoflook samen met alle specerijen en de chipotle peper in adobosaus voor ongeveer 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan.
Voeg de tomato frito, kidneybonen, mais, witte bonen in tomatensaus en een 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe en laat alles 20-25 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Bestrooi vlak voor serveren de chili con carne met grof gehakte koriander of platte peterselie als je niet van koriander houdt. Eet smakelijk 😋
TIP: wanneer je de chili con carne met rijst wilt eten, kook dan de rijst wanneer de chili con carne staat te pruttelen.
TIP: heb je chili con carne over? Eet dit de volgende dag in een stokbroodje met flink wat geraspte cheddar en bak eventjes in de oven. Lekker met guacamole en zure room erop na het afbakken.