simpele fruitpunch maken met vers fruit en siroop

simpele fruitpunch maken met vers fruit en siroop

Deze simpele fruitpunch ziet er heel zomers uit maar is ook echt heerlijk om te drinken in de winter. Gelukkig is het ook nog eens ontzettend simpel en leuk om deze fruitpunch te maken. Ik weet wel wat er met de aankomende Feestdagen gedronken gaat worden 😉 Deze fruitpunch maakte ik met de Rood Fruit limonadesiroop van Van de Boom. Je mengt de limonadesiroop met 7-up, spa rood en lekker vers fruit. Klinkt super simpel toch!

Het lekkerste resultaat krijg je overigens als je de fruitpunch een paar uurtjes laat staan in de koelkast voor gebruik. Nu hoor ik je denken “dan is de prik er toch af”? Dat klopt inderdaad maar in dit geval maakt dat niet uit. Door alle heerlijke smaken mis je de prik namelijk helemaal niet. Daarbij blijf je wel een lichte tinteling proeven.

recept simpele fruitpunch

fruitpunch met vers fruit en limonadesiroop

fruitpunch met vers fruit en limonadesiroop

geniet van een heerlijke zelfgemaakte fruitpunch met vers fruit en limonadesiroop2
2.50 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drankje, drinken
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: fruit, fruitpunch, limonade, limonadesiroop, vers fruit
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 6 minuten
Porties: 2 liter

Equipment

 • limonade karaf van 2 liter

Ingrediënten

 • 250 milliliter Van de Boom rood fruit siroop
 • 2 blikjes 7-up
 • 1 liter spa rood
 • 1 sinaasappel in dunne schijfjes gesneden en vervolgens gehalveerd
 • 2 limoenen 1 limoen in dunne schijfjes gesneden en vervolgens gehalveerd. De andere heb je het sap van nodig
 • handje verse frambozen
 • paar takjes munt
 • ijsblokjes

Instructies

 • Meng in een grote karaf de limonadesiroop met de 7-up, sap van 1 limoen en de spa rood. Voeg de schijfjes sinaasappel, limoen, frambozen en de takjes munt toe. Vul verder aan met flink wat ijsblokjes. Zet in de koelkast tot gebruik.
 • Als de punch op is voeg dan alleen nog opnieuw 7-up, spa rood en limonadesiroop toe. Zo kan je opnieuw genieten van de fruitpunch. Ik maak regelmatig op deze manier tot wel 3x een nieuwe karaf fruitpunch
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: durf te variëren met diverse soorten fruit. Zo krijg je iedere keer weer een heel andere fruitpunch. Je zou ook een andere limonadesiroop smaak kunnen gebruiken. Ik heb zelf ook een variant gemaakt met de Groene Thee Citrus en die fruitpunch was ook erg lekker geworden. (whahaha al zeg ik het zelf 😉 )

simpele fruitpunch met vers fruit en limonadesiroop

Van de Boom limonadesiropen

Dit is alweer het 5 recept wat ik heb gemaakt voor Van de Boom limonadesiropen. Als je op de onderstaande foto’s klikt dan ga je naar de voorgaande recepten. Ik heb namelijk al een heerlijke ijsthee gemaakt met citroen en gember, een kruidige winterse limonade met peer, een panna cotta met citroen en Beaudine heeft echt een te lekkere alcoholvrije mojito met mango gemaakt.

ijsthee met citroen en gember

ijsthee met citroen en gember

kruidige winterse limonade met peer

winterse limonade met peer en perensiroop

simpele panna cotta met citroen

simpele panna cotta met citroen

alcoholvrije mojito met mango

alcoholvrij moijto met mango

Aan de siropen van Van de Boom zijn géén kunstmatige kleur-, smaakstoffen toegevoegd. De siropen bevatten 85% fruit. Uit 1 fles siroop kun je 30 glazen limonade halen. Wil je meer inspiratie wat je met de siropen kunt maken? Neem dan zeker eens kijkje bij Van de Boom.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.

*dit artikel is een samenwerking met Van de Boom siropen. Door dit soort samenwerkingen kunnen wij jou op Familie over de Kook blijven voorzien van allemaal lekkere recepten.