Thuis bij Familie over de Kook

Thuis bij Familie over de Kook

Het is weer tijd voor een “Thuis bij Familie over de Kook” Allereerst wil ik zeggen dat het echt hartverwarmend is hoe er met ons meegeleefd wordt. Eigenlijk hadden wij nu in enorme euforie moeten leven! Beaudine is namelijk in principe “kankervrij” verklaard door haar oncoloog. Wat een enorm feest had moeten zijn, is helaas helemaal ondergesneeuwd door de Corona Crisis. Een paar dagen nadat we het goede nieuws te horen hadden gekregen, kregen we namelijk het slechte nieuws dat we onze barbershop moesten sluiten. Dit kwam toch wel als een mokerslag aan. Alle financiΓ«le zekerheid…..in 1 klap weg!!!!

Verdriet omdat je zaak dicht moet

Dicht met onze zaak betekent namelijk geen inkomsten. Nu werd er (gelukkig) door de overheid meteen duidelijk gemaakt dat ze de ondernemers niet in de kou zouden laten staan. Dat voelde als een enorme opluchting! Helaas was die opluchting maar van korte duur.

Het blijkt namelijk dat onze KVK inschrijving een paar jaar geleden niet helemaal goed gegaan is. Daarbij hebben wij onze barbershop aan huis en maken we klaarblijkelijk geen aanspraak op tegemoetkoming. Wel hebben we ons aangemeld voor een andere eventuele tegemoetkoming. Dit zou betekenen dat we gecompenseerd worden voor een bedrag van 1500,- euro per maand. Heel fijn maar bij lange na niet genoeg om al onze vaste lasten te betalen.

Gelukkig zijn we de afgelopen jaren wel een klein beetje verstandig geweest. Waar we vroeger ons hele salaris erdoorheen jaagde, hebben we nu ook gespaard. Ja ja….je wordt ook wijzer naarmate je ouder wordt πŸ˜‰ Nu is die spaarpot echter niet groot genoeg om maanden van dicht te kunnen blijven. We hopen dus heel hard dat we toch vrij snel weer open mogen.

Trots op onze meiden

Wij zijn ook echt ongelofelijk trots op onze meiden. Makkelijk voor hen is het namelijk zeker niet. Wat hebben ze de afgelopen tijd (en nog steeds) een hoop voor hun kiezen gehad. Door alle stress zijn Jan Willem en ik echt niet altijd de vrolijkste en liefste ouders geweest. Natuurlijk doen we ons stinkende best maar het dichtgaan met de zaak was voor ons beiden wel even de bekende druppel die de emmer deed overlopen. Verdriet en paniek (vooral bij mij) hadden op dat moment even de overhand. Hoe gaan we dit allemaal doen?

Na flink wat tranen gelaten te hebben, hebben we onszelf beetgepakt en hebben we weer onze schouders eronder gezet. Deze tijd biedt….. hoe cru ook…. wel kansen. De kans om even tot rust te komen. Te genieten van ons gezin, te genieten van het prachtige weer, te genieten van heerlijk wandelen in de buitenlucht (op gepaste afstand), te genieten van ons huis, te genieten van al het moois wat er wΓ©l is. Want, er is genoeg moois!

Je waardeert echt weer de kleine dingen in het leven, die eigenlijk heel groots zijn. Een knuffel van de meiden, de vogeltjes die buiten fluiten en eerlijk is eerlijk….ook alle lieve berichten die we op de blog krijgen. Het zorgt ervoor dat we niet bij de pakken en neer gaan zitten. We gaan ervoor en ook voor Familie over de Kook zijn we lekker aan de slag gegaan. Er komen dus weer veel recepten aan!

Thuis bij Familie over de Kook: klussen

Thuis zijn we ook flink aan de klus gegaan. We hadden vorig jaar hout en verfspullen gekocht om te gaan klussen. Helaas kwam dat er niet van omdat Beaudine iedere keer opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Nu hebben we die tijd wel! Zo ben ik druk aan het schilderen gegaan. Wij hadden veel zwart en groen in huis. Super stoer en heel mooi maar ik had echt behoefte aan letterlijk meer licht in mijn leven. Daarom ben ik begonnen om alles wit te gaan schilderen. Ook hebben we oude gaasbakken op marktplaats op de kop getikt en met dat hout is Jan Willem aan de slag gegaan. Stilzitten doen we dus zeker niet. Ons huisje wordt met de dag mooier en fijner.

Trots!

Op Jan Willem ben ik overigens ook enorm trots! Dit wilde ik toch even benoemd hebben. Hij zat er de afgelopen tijd echt even flink doorheen. Hij moest, vanaf redelijk de zijlijn, toekijken hoe ziek zijn oudste dochter was. Ik bleef natuurlijk bij haar in het ziekenhuis maar hij moest onze zaak draaiende houden en had tevens de zorg voor Amaranthe en onze hond Boyd. Er kwam dus veel ook op zijn bordje terecht. Ik kan echt zeggen dat we als gezin enorm naar elkaar zijn gegroeid. We waren al enorm hecht maar nu helemaal.

Zo! Dit is een veeeeeeeeeeel langere tekst geworden dan de bedoeling was. Het is nu meer een online dagboek geworden πŸ™‚ Heb je de hele lap tekst gelezen, dan heel erg bedankt. Het betekend dat je oprecht geΓ―nteresseerd bent in ons. Ik heb het al vaker gezegd maar social media en de blogs zijn zeer zeker niet oppervlakkig. Ik durf namelijk wel te zeggen dat wij echt een hechte band hebben met onze lezers. Hopelijk ga je nog veel plezier beleven aan onze recepten en blijf je ons met plezier volgen.

O ja, Beaudine en Amaranthe willen meer gaan filmen op Familie over de Kook. Dus hen ga je ook vaker terugzien.

Beaudine en Amaranthe van "Thuis bij Familie over de Kook"

Thuis bij Familie over de Kook: foto’s van de afgelopen tijd

Een “Thuis bij Familie over de Kook” zonder foto’s kan natuurlijk niet. Hieronder daarom een aantal foto’s van de afgelopen tijd in willekeurige volgorde.