Zelf pittige pindasaus maken is echt zo ontzettend makkelijk. Ik weet zeker dat je hierna nooit meer kant en klare pindasaus gaat kopen. Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat je pindasaus kant en klaar zou kopen 😉 In nog geen 5 minuten maak je namelijk helemaal zelf je pindasaus. Je kunt deze pindasaus uiteraard zo pittig maken als je zelf wilt.
pittige pindasaus maken
Ik maak mijn pindasaus op verschillende manieren klaar. Dit is de simpelste, snelste en misschien zelfs wel de lekkerste variant. Ik meng namelijk gewoon pindakaas met sambal en ketjap manis. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Je kunt zowel gewone pindakaas gebruiken als pindakaas met nootjes. Het is maar net wat jij het lekkerste vindt.
pindasaus of satésaus
Als je pindasaus bij saté eet, dan noem je het satésaus. Pindasaus en satésaus is dus precies hetzelfde, alleen het gerecht waarbij je het serveert is anders.
Recept pittige pindasaus
Ingrediënten
- 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
- 5-6 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepel sambal badjak
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 eetlepel ketchup
- snuf peper
- warm water naar eigen inzicht
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Andere lekkere recepten met pindasaus
- klik op de foto om naar het recept te gaan
GEVULDE KIPPENDIJEN ROLLETJES MET PINDASAUS
GEHAKTBALLETJES MET PINDASAUS EN KRUIDIGE RIJST
BAMI MET GEHAKT EN PINDASAUS
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken