pittige pindasaus zelf maken: snel recept

pittige pindasaus zelf maken: snel recept
Direct naar recept
avondeten, Bijgerecht
Nederlands
Deze tijd ben jij bezig: 2 minuten
Totale bak/stoof tijd: 4 minuten

Zelf pittige pindasaus maken is echt zo ontzettend makkelijk. Ik weet zeker dat je hierna nooit meer kant en klare pindasaus gaat kopen. Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat je pindasaus kant en klaar zou kopen 😉 In nog geen 5 minuten maak je namelijk helemaal zelf je pindasaus. Je kunt deze pindasaus uiteraard zo pittig maken als je zelf wilt. Een andere lekkere zelfgemaakte pindasaus is mijn pindasaus met crispy chili-olie.

kipsaté in ketjap en sambal marinade lekker met zelfgemaakte satésaus en frietjes

pittige pindasaus maken

Ik maak mijn pindasaus op verschillende manieren klaar. Dit is de simpelste, snelste en misschien zelfs wel de lekkerste variant. Ik meng namelijk gewoon pindakaas met sambal en ketjap manis. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Je kunt zowel gewone pindakaas gebruiken als pindakaas met nootjes. Het is maar net wat jij het lekkerste vindt. Wil je meer recepten met pindasaus ontdekken? Bekijk dan ons overzicht van alle pindasaus recepten voor nog meer inspiratie 😋

pindasaus of satésaus

Als je pindasaus bij saté eet, dan noem je het satésaus. Pindasaus en satésaus is dus precies hetzelfde, alleen het gerecht waarbij je het serveert is anders. 

Recept pittige pindasaus

Chinese bami maken met saté en satésaus

pittige pindasaus

3.95 van 20 stemmen
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: pindasaus, pindasaus maken, pittige pindasaus
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 4 minuten
Servings: + personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
  • 5-6 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel ketchup
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout witte peper is ook lekker om te gebruiken
  • warm water naar eigen inzicht

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

FAQ – veelgestelde vragen over zelfgemaakte pindasaus

Kan ik de pittige pindasaus van tevoren maken?

Ja, je kunt de pittige pindasaus van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren voor 2-3 dagen. Dit maakt het ideaal voor wanneer je de saus later wilt gebruiken.

Kan ik de pittige pindasaus invriezen?

Ja, je kunt de pittige pindasaus invriezen. Doe de saus in een luchtdichte verpakking en bewaar deze maximaal 3 maanden in de vriezer. Laat de pindasaus volledig ontdooien voordat je hem weer opwarmt.

Kan ik kokosmelk gebruiken in plaats van water voor de pindasaus?

Ja, je kunt kokosmelk gebruiken in plaats van water. Kokosmelk zal de pindasaus een heerlijke romige smaak geven.

Kan ik kookroom gebruiken in plaats van kokosmelk?

Ja, je kunt kookroom gebruiken als vervanger voor kokosmelk. Het geeft de saus een romige textuur maar mist de kokossmaak. Kies voor ongezoete kookroom om de smaak in balans te houden.

Hoe maak ik de pittige pindasaus minder pittig?

Je kunt de pittige pindasaus minder pittig maken door de hoeveelheid sambal te verminderen of helemaal weg te laten. Voeg eventueel wat extra pindakaas of kokosmelk toe om de saus milder te maken.

Welke pindakaas is het beste om te gebruiken voor deze pittige pindasaus?

Je kunt pindakaas met nootjes gebruiken voor extra crunch in de saus. Het geeft de saus een grovere textuur. Als je liever een gladde saus hebt, kun je beter pindakaas zonder nootjes kiezen.

Ik hoop dat je dit recept voor de pindasaus lekker vindt! Het is snel, makkelijk en perfect voor het hele gezin. Geniet van het koken en smakelijk eten! Heb je dit recept gemaakt, dan zouden wij het leuk vinden als je ons laat weten wat je ervan vond, dit kan in onderstaande reacties. 🤗

3.95 from 20 votes (20 ratings without comment)
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *