Pittige kaasbroodjes van croissant deeg. Durf jij te gaan vlammen? Met kant en klaar croissant deeg kun je echt zulke lekkere hapjes maken. Bijvoorbeeld deze pittige kaasbroodjes met duh, heel veel geraspte kaas en sriracha. Een super simpel hapje wat zo gemaakt is en wat altijd een succes is! De komende tijd ga je op Familie over de Kook nog veel meer recepten zien met kant en klaar croissant deeg. Ik maak zelf eigenlijk altijd heel veel hapjes met dit deeg maar deel ze nooit op de blog omdat ik denk dat mensen het te simpel vinden. Dom eigenlijk, want simpel is juist ook goed!
Ondanks dat dit een mega simpel recept is kan je wel lekker variëren qua smaak. Gebruik bijvoorbeeld verschillende soorten kaas of wissel af qua gedroogde kruiden. Zo maak ik deze pittige kaasbroodjes afwisselend met gedroogde oregano, peterselie of gemengde Italiaanse kruiden. Door af te wisselen met zowel kaas als kruiden smaken de broodjes toch weer iedere keer anders.
Zoals altijd kan je de hoeveelheid pit van dit recept naar eigen smaak aanpassen. Ben jij niet zo’n pittige eter, gebruik dan minder sriracha. Ben jij een enorm pittige eter, gebruik dan lekker veel sriracha!
recept pittige kaasbroodjes van croissant deeg
Pittige kaasbroodjes van croissant deeg
Equipment
- ovenschaal
Ingrediënten
- 1 verpakking Super Croissant deeg
- 150 gram geraspte kaas ik gebruik meestal extra belegen
- sriracha hoeveelheid naar eigen smaak
- snuf vers gemalen zwarte peper
- flinke snuf gedroogde kruiden bijvoorbeeld oregano, peterslie of Italiaanse kruiden
- 1 ei geklutst
- roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal of gietijzeren pannetje in met een beetje roomboter.
- Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 2 stukken. Druk de naden goed dicht. Verdeel de geraspte kaas over het deeg en verdeel daaroverheen de sriracha (hoeveelheid naar eigen smaak) Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en gedroogde kruiden zoals bijvoorbeeld oregano, peterselie of Italiaanse kruiden.
- Rol het deeg in de lengte op. Snijd het deeg in ongeveer 10 gelijke stukken. Leg de stukjes in de ovenschaal (gietijzeren pan) en druk ze iets aan. (de stukjes moeten met de "open kant" naar boven liggen). Smeer de broodjes in met het geklutste ei. Bak de pittige kaasbrood hapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de kaasbroodjes iets afkoelen voordat je ze met je handen wilt pakken….geloof me….ze zijn HEET!
pittige kaasbroodjes gemaakt van kant en klaar croissantdeeg
Op de bovenstaande foto’s kun je stap voor stap zien hoe ik deze pittige kaasbroodjes van kant en klaar croissant deeg heb gemaakt. Drizzle vlak voor serveren eventueel nog wat extra sriracha over de kaasbroodjes.
BEWAAR ONDERSTAANDE AFBEELDING OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA
andere lekkere pittige recepten
- klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan
PITTIGE GEHAKTBALLETJES MET RIJST EN WOKGROENTEN
GUESADILLA’S MET PITTIGE PULLED CHICKEN
PITTIGE INDISCHE KIP MET SEROENDENG
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken