quesadilla's met pittige pulled chicken

quesadilla's met pittige pulled chicken

Zin in een lekkere lunch, snack of simpele avondmaaltijd? Deze quesadilla’s met pittige pulled chicken zijn wat ons betreft dan echt een aanrader. De kip kook je eerst gaar in groentebouillon en dan pluk je de kip in kleinere stukjes. Vervolgens breng je de “pulled chicken” op smaak met een aantal specerijen en flink wat sriracha. Uiteraard kan een flinke hoeveelheid geraspte kaas ook in het recept niet ontbreken. Ik gebruik extra belegen kaas maar vind je dit nu niet zo lekker, dan kun je ook jonge kaas of (jong) belegen kaas gebruiken. Ook erg lekker is om een mix van kazen te gebruiken. Voeg bijvoorbeeld een beetje geraspte cheddar toe. Lang verhaal kort….durf te experimenteren met kazen.

TIP: Wil je dit recept gezonder eten? Gebruik dan volkoren wraps en een 30+ kaas. Ook erg lekker is om bonen, mais en paprika aan de quesadilla toe te voegen.

recept quesadilla’s met pittige pulled chicken

quesadilla's met pittige pulled chicken

quesadilla’s met pittige pulled chicken

Durf jij een beetje pit aan? Maak dan zeker eens deze heerlijke quesadilla's met pittige pulled chicken
4.41 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Mexicaanse
Trefwoord: guacamole, pittig, pulled chicken, quesadilla’s, sriracha, wraps
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 quesadilla’s

Equipment

  • grote koekenpan

Ingrediënten

  • 8 stuks kleine wraps of 6 grote
  • 3 stuk kipfilet
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels sriracha
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 300 gram extra belegen kaas geraspt (of andere kaas naar keuze)

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook met het groentebouillonblokje. Leg de kipfilets in de pan, zet het vuur iets lager en laat de kip 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de kip uit de pan en trek met een vork en een mes (of twee vorken) de kip uit elkaar. (zo maak je de pulled chicken….klinkt beter dan uit elkaar getrokken kip ;-)) Breng de kip op smaak met alle specerijen en de sriracha.
  • Leg op 4 wraps wat kaas, daaroverheen verdeel je de pulled chicken, daaroverheen weer kaas, daaroverheen eventueel extra sriracha en dan leg je de andere wrap erop.
  • Verhit een grote koekenpan en bak de wraps (quesadilla's) aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg eventueel een deksel of stuk aluminiumfolie op de pan tijdens het bakken. Zet het vuur niet al te hoog maar ook zeker niet te laag. Je wilt niet dat de onderkant zwart wordt maar het moet wel krokant worden.
  • Snijd de quesadilla's met pittige pulled chicken in stukken en serveer met eventueel guacamole en een frisse Mexicaanse crème fraîche dip.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

stap voor stap quesadilla’s met pittige pulled chicken maken:

Op bovenstaande foto’s kun je heel goed stap voor stap zien hoe ik de quesadilla’s met pittige pulled chicken maak.

De quesadilla’s zijn ook een ideale avondsnack. Wij eten deze quesadilla’s met pittige pulled chicken graag met een simpele guacamole en een Mexicaanse crème fraîche dip. Beide recepten staan hieronder aangegeven.

Recept simpele en snelle guacamole maken

Dom dom dom! Ik heb dus nog steeds niet op Familie over de Kook het recept uitgeschreven van mijn simpele guacamole. Hij is zo simpel dat ik het altijd lastig vind om dit soort recepten uit te werken. Ik voel me dan een soort van schuldig 🙂 Maar goed, wij eten eigenlijk altijd op deze manier guacamole. Ik zal dus echt snel het recept een keertje gaan uitwerken.

Nu moet je het even op onderstaande manier lezen:

Wat heb je nodig: 2 avocado’s, flinke snuf peper en zout, snuf chilivlokken, 1/2 limoen.

Hoe maak je het klaar: prak de avocado’s en breng op smaak met een flinke snuf peper, flinke snuf zout, snuf chilivlokken en het sap van een 1/2 limoen.

recept Mexicaanse dipsaus

Mexicaanse dipsaus

Mexicaanse dipsaus met crème fraîche

4 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 2 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 200 gram crème fraîche
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels citroensap

Instructies

  • Heel simpel: alle ingrediënten mengen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Andere lekkere recepten met pulled chicken zijn: friet met pulled chicken en chilisaus, broodje pulled chicken of de Indische pulled chicken

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.