150gramgeraspte kaasik gebruik meestal extra belegen
srirachahoeveelheid naar eigen smaak
snufvers gemalen zwarte peper
flinkesnufgedroogde kruidenbijvoorbeeld oregano, peterslie of Italiaanse kruiden
1eigeklutst
roomboter
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal of gietijzeren pannetje in met een beetje roomboter.
Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 2 stukken. Druk de naden goed dicht. Verdeel de geraspte kaas over het deeg en verdeel daaroverheen de sriracha (hoeveelheid naar eigen smaak) Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en gedroogde kruiden zoals bijvoorbeeld oregano, peterselie of Italiaanse kruiden.
Rol het deeg in de lengte op. Snijd het deeg in ongeveer 10 gelijke stukken. Leg de stukjes in de ovenschaal (gietijzeren pan) en druk ze iets aan. (de stukjes moeten met de "open kant" naar boven liggen). Smeer de broodjes in met het geklutste ei. Bak de pittige kaasbrood hapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de kaasbroodjes iets afkoelen voordat je ze met je handen wilt pakken....geloof me....ze zijn HEET!