pittig gehakt: heerlijk bij veel gerechten

pittig gehakt: heerlijk bij veel gerechten

Ik heb een ontzettend lekker basisrecept om pittig gehakt te maken. Dit gehakt kan je gebruiken voor zoveel verschillende recepten. Het is heerlijk bij een stamppot maar je kan het gehakt ook gebruiken over friet. Dan maak je er een soort van een frietje met stoof van. Uiteraard serveer je er dan wel zelfgemaakte mayonaise bij 😉 Eventueel kan je het ook eten als een soort van sloppy joe op een wit bolletjes. Super ongezond maar o zo lekker.

Uiteraard kan je dit recept ook weer geheel naar eigen smaak aanpassen. Ben je een enorm pittige eter? Gebruik dan meer sambal oelek in plaats van sambal badjak. Wil je een beetje pit maar niet in vuur en vlam staan? Laat dan de sambal oelek achterwege en gebruik alleen een beetje sambal badjak.

recept pittig gehakt: basis recept

pittig gehakt

Pittig gehakt

heerlijk pittig gehakt voor bij verschillende gerechten
4.12 van 34 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gehakt, pittig, pittig gehakt, sambal
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2,5 eetlepels tomatenpuree
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder 1
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel chilisaus flinke eetlepel
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 100 milliliter lauwwarm water

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met een snuf peper en zout. Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, suiker, sambal badjak en sambal oelek toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree, ketjap manis en chilisaus toe. Bak ook dit kort mee en voeg dan 100 milliliter lauwwarm water toe en laat even een minuutje mee koken.
  • TP: eet het pittige gehakt bij een stamppot, frietjes op een broodje of voeg een blikje tomatenstukjes toe en je hebt een heerlijke pastasaus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

gehakt met lekker veel pit

pittig gehakt

Dit pittig gehakt is absoluut een nieuwe verslaving van ons. Meestal gebruik ik half om half gehakt maar om te variëren gebruik ik ook weleens kipgehakt. Dit geeft weer net een andere smaak en structuur. Gebruik dan wel iets minder water. Anders kan het gehakt te drassig worden.

Mijn vlamtosti met pittig gehakt en kaas heeft gediend als inspiratie voor dit pittig gehakt recept.

pittig gehakt maken met spruitjes stamppot

Een erg lekkere combinatie is om het pittig gehakt te eten met een spruitjes stamppot. Waar ik vroeger spruitjes echt ontzettend smerig vond, vind ik ze nu echt heerlijk. De kinderen zijn er heel erg wisselend in. Zo vinden ze spruitjes lekker om een volgende keer hun neus ervoor op te halen.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.