Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

Jeetje… ik vind me dit toch een partij spannend! Voortaan iedere week een eetdagboek bijhouden en aan jullie laten zien wat wij allemaal eten in een week. Ik merkte dat ik heel erg de behoefte had om super uitgebreid te willen gaan koken. Nu is dit totaal niet realistisch in ons hectische leven en ik wil jullie ook niet het idee geven dat wij alleen maar super fancy koken en bakken iedere dag. 

‘Natuurlijk is koken en bakken een grote hobby maar ook wij zetten regelmatig de frituurpan aan of halen ergens iets te eten’

Ik vind het altijd super leuk om te zien en te lezen wat andere mensen eten, dus ik heb besloten om open en eerlijk te blijven en te blijven eten hoe we altijd gedaan hebben. Dat betekent de ene week heel gevarieerd en gezond terwijl er ook weken tussen zullen zitten die iets minder gevarieerd en gezond zijn!

                          Maandag

Maandag was 2e Paasdag en je zou verwachten dat juist dit de tijd is om flink uit te pakken. Helaas…..omdat wij nog super druk bezig zijn met het opzetten van Familie over de Kook was er juist geen tijd om uitgebreid te koken. Allebei de paasdagen hebben wij makkelijk gegeten. Eerste paasdag hebben we met mijn ouders Surinaams gehaald en 2e Paasdag heb ik een vegetarische burger gemaakt met zelfgemaakte frietjes. Simpel maar wel onwijs lekker! 

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

                          Dinsdag

Dit was een enorm hectische dag! S’ochtends zijn wij naar Ikea gegaan om naar keukens te kijken, want zoals jullie misschien al gelezen hebben…..wij krijgen (eindelijk) een nieuwe keuken!!! Bij Ikea zijn we gelukkig niet lang bezig geweest omdat we al heel snel gevonden hadden wat we wilde hebben, echter begon het lastige gedeelte bij thuiskomst. Alles moest namelijk ingepland worden en dit ging niet zonder slag of stoot. Alle maten die we nu hebben en die voor een gedeelte herbruikt zouden worden passen niet meer. Ikea heeft namelijk de maten aangepast…..dus het was STRESSS!!!!!! Geen zin meer om te koken heb ik snel maar een partij pannenkoeken gebakken. Altijd lekker, snel op tafel en de kids zijn dan ook weer happy!

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

                          Woensdag

Woensdag heb ik gelukkig weer een keertje de tijd genomen om aan de slag te gaan in de keuken. Ik heb een stoofpot met pittige kip gemaakt en deze was me toch een partij lekker! Ik was eigenlijk bezig een recept op te volgen, maar ben al heel snel mijn eigen gang gegaan. De vorige keer vond ik het recept namelijk een beetje saai qua smaak en ik heb een hele hoop veranderd, weggelaten en toegevoegd. Dat vind ik nu zo leuk aan koken….gewoon uitproberen en een fantastisch lekker gerecht maken. 

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

                          Donderdag

Heel onverwacht had ik donderdag meer tijd dan ik verwacht had dus heb ik mijzelf de tijd gegund om een eindelijk de Mexicaanse vegetarische pizza te maken die ik een paar weken geleden had uitgeschreven. Ik heb de tic om namelijk eerst recepten uit te schrijven en dan al werkende eventueel aan te passen. Deze pizza is vegetarisch omdat ik vegetarische kip gebruikt heb, maar dit kan uiteraard ook met gewone kip. Deze pizza moet je alleen niet eten als je goed op de lijn wilt letten….of je moet de tortilla chips weglaten. Zou ik niet doen maar ik doe dan ook niet aan de lijn….

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

                              Vrijdag

Mmmmm…..ik waarschuw alvast….dit worden vanaf nu niet zulke beste dagen! Vrijdag is bij ons altijd een rotdag wat betref eten. Beaudine zit namelijk op toneel tot 18.00 en eer ik thuis ben is meestal al 18.30. Jan Willem moet om 19.00 weer in de B4men Barbershop werken, dus meestal eten gewoon een broodje. Jan Willem trek in een frietje dus hebben we de frituurpan aangezet. Ik ben helemaal vergeten daar een foto van te maken. We werden meteen gestraft…misselijk dat Jan Willem en ik waren. Bleghhhh we waren voorlopig genezen van de frituurpan. Gelukkig heb ik wel een foto van onze lunch en dat was een stuk lekkerder dan ons avondeten. Ik had tussen de middag namelijk een heerlijke omelet gemaakt met sla, kaas een tomaatje en biologische mayo.

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

                             Zaterdag

Vrijdag hadden we ons voorgenomen om geen patat voorlopig meer te eten. Alleen alles liep zoals gewoonlijk weer anders dan anders, dus hebben we toch weer patat gegeten. Dit keer alleen niet zelf gefrituurd maar hebben we een patatje gehaald bij Verhage…..ze hebben daar echt een super lekkere kipfilet burger. Gelukkig viel dit wel goed op onze maag en zijn we niet misselijk geworden. De kinderen hadden voor tussen de middag van kant en klaar croissantdeeg broodjes gemaakt. De ene helft hadden ze met kaas en salami belegd en de ander helft met kaneelsuiker. Dit is super lekker, super makkelijk en ideaal voor kinderen om zelf te maken.

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

                            Zondag

Zondag was het tijd voor Mud Master 2017. Jan Willem had hier super hard voor getraind en heeft hier ook een artikel over geschreven op B4men. Dit was zijn eerste Mud Masters en hij ging meteen voor de 18 km….bikkel! Het is super goed gegaan en ik heb samen met Patricia, een buurvrouw van ons waarvan haar man ook meeliep, zowat het hele parcours mee gefietst. Dit is mijn lijf niet gewend en ik was zowat meer kapot dan Jan Willem. Omdat we allebei s’avonds geen zin meer hadden om te koken hebben we lekker makkelijk allemaal hapjes gegeten. Moet kunnen toch op zondag?

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

Eetdagboek week 16: Lekker makkelijk want veel te veel stress in huize Familie over de Kook!

Zoals jullie hebben kunnen zien is het niet de meest gezonde week geweest. Ik verwacht dat dit komende paar weken ook niet echt zal gaan gebeuren omdat we binnenkort de keuken gaan verbouwen en we dus een week zonder keuken zitten. Lang leven het afhaal eten…