Heerlijk Italiaans eten bij Locanda

Heerlijk Italiaans eten bij Locanda

Het was veel te lang geleden maar vorige week zaterdag zijn wij eindelijk met zijn viertjes weer een keertje uit eten geweest. Wij gingen dit keer eten bij een nieuw Italiaans restaurant Locanda in Amsterdam. Hier op de kaart vind je geen pizza en geen standaard pasta. Toch durfde wij Beaudine en Amaranthe mee te nemen. Voordat wij ergens gaan eten, checken wij altijd de recensies op internet en gelukkig waren deze veelbelovend. Nu wil dit (helaas) niet altijd wat zeggen. We hebben regelmatig goede recensies gelezen, terwijl wij het achteraf helemaal geen goed restaurant vonden.

Locanda Amsterdam

Ik zal eerst beginnen met een aantal minpunten. Ik vind het zelf persoonlijk ook altijd fijn om de website van het desbetreffende restaurant te bezoeken voordat wij er gaan eten. Locanda heeft wel een website maar er staat (bijna) niets op. Alleen een routebeschrijving en that’s it. Een beetje persoonlijk informatie over de formule en bijvoorbeeld wat de betekenis Locanda betekend is toch fijn om te lezen. Er staat ook geen informatie op over de menukaart. Nu hoorde wij op de avond zelf dat wij er aten, dat dit op zich niet vreemd is. Bijna iedere maand wisselt Locanda namelijk van menukaart. Het houdt het misschien ook wel spannend dat je niet weet wat je er allemaal kan eten maar voor een control freak als ikzelf is het niet handig ;-). Een ander minpunt vind ik hun Facebookpagina. Ook deze kan wat mij betref wel echt een stuk spannender. Meer updates en meer foto’s van gerechten die ze serveren. In deze tijd is social media gewoon ontzettend belangrijk en daar kunnen ze dus nog wel iets meer mee doen.

Nu gaat het natuurlijk om het eten en bovenstaande “minpunten” in hoeverre het dus minpunten zijn, zijn bij lange na niet het belangrijkste. Bij binnenkomst worden wij super vriendelijk ontvangen door een echte Italiaanse gastheer die met een Italiaans accent goed Engels spreekt. Dat begint al goed! Het geeft je meteen het gevoel dat je in een “echt” Italiaans restaurant zit. Ook naar Beaudine en Amaranthe was hij echt ontzettend vriendelijk en grappig,  zij voelden zich daarom meteen op hun gemak. Niet ieder restaurant besteed aandacht aan de kinderen, waardoor zij zich soms nogal genegeerd kunnen voelen. Zoals jullie weten lust Amaranthe weinig tot niets en ook dit was geen probleem voor hem. Hij dacht goed met ons mee en indien nodig konden gerechten helemaal naar haar smaak aangepast worden. Alleen hierdoor gaan wij graag nog een keertje terug. Wij hebben ervoor gekozen om een aantal gerechten te delen, zodat we diverse gerecht konden proeven.

Heerlijk met het gezin een avondje uit eten. Je kan ons eigenlijk niet gelukkiger maken. Natuurlijk moet dan wel het eten goed zijn 😉 🙂

VOORGERECHTEN:

Bruschetta Locanda: sneetjes geroosterd brood met knoflook, buffelmozzarella, tomaat, basilicum, olijfolie en een beetje peper/zout. Dit voorgerecht kost 8,- euro.

Super simpel gerechtje natuurlijk maar wel echt heel erg lekker. Wat ons opviel was dat de tomaat echt goed van smaak was. Minpuntje was dat er wat ons betreft wel iets meer mozzarella en basilicum op mocht. Er zat namelijk maar een heel klein stukje mozzarella op en één klein blaadje basilicum.

Selezione Di Salumi Emiliani Su Tagliere: diverse soorten worst zoals een salami Felino, Culatello di Parma, Coppa Piacentina en een Mortadella Bolognese. Dit voorgerecht kost 15,- euro.

Hier maak je ons altijd erg blij mee. Ik zou niet kunnen kiezen wat we het lekkerst vonden.

Vitello Tonnato Locanda: plakjes op laag temperatuur gegaard kalfsvlees met een tonijnmousse en kappertjes. Dit voorgerecht kost 14,- euro

Dit was het favoriete voorgerecht van Jan Willem en mijzelf. Het kalfsvlees was super mals en de tonijnmousse was echt heerlijk. De kinderen vonden dit voorgerecht niet lekker maar dat kwam door de uitgesproken smaak van de tonijnmousse.

Hier kan je ons erg gelukkig mee maken. Dit was de Selezione Di Salumi Emilliani Su Tagliere.
De Bruschetta Locanda en de Vitello Tonnato Locanda. De Vitello was absoluut ons favoriete voorgerecht. (de mozzarella lijkt op de foto groter dan deze in het echt was)

HOOFDGERECHTEN:

La Lasagnetta Locanda: lasagne met ragù, buffelmozzarella, Parmezaanse kaas, witte wijn room en een glace. Dit hoofdgerecht kost 14,- euro

Absoluut de favoriet van Beaudine en mij. Super lekker en heel verrassend. Dit is een heel ander lasagne/lasagnette zoals wij die kennen. De smaken weer goed uitgebalanceerd en ook heel subtiel. Jammie! 

Tortilli Con La Coda Burro E Salvia: tortelli gevuld met ricotta en spinazie met een boter en salie saus. Met heel veel Parmezaanse kaas. Dit hoofdgerecht kost 15,- euro

Als je van uitgesproken smaken houdt dan ga je dit gerecht heel erg lekker vinden. Jan Willem vond dit gerecht echt heerlijk. Voor mij zat er veel te veel kaas op en daardoor vond ik het helaas niet lekker. Gelukkig deelden we alle gerechten dus geen man over boord.

Anolini in Brodo: anolini gevuld met gesmoord vlees in huisgemaakte bouillon. Dit hoofdgerecht kost 15,- euro

Dit vond ik dan wel weer heel erg lekker. De bouillon was precies goed van smaak, niet te zout en niet te flauw. Dit in combinatie met de heerlijke gevulde pasta en net genoeg kaas eroverheen maakte het een goed gerecht 

Osso Bucco Alla Milanese Servito Con Puree Di Patate, Salsa Verde e Gremolata: Osso Bucco gegaard op lage temperatuur geserveerd met aardappelpuree en bijpassende saus. Dit hoofdgerecht kost 24,- euro

Wauw! Het vlees viel van het bot en was dus echt super mals gegaard. De saus vond Jan Willem perfect op smaak, van mij mocht het iets uitgesprokener zijn. Dit geld ook voor de aardappelpuree. Jan Willem vond deze super lekker, ik vond hem iets te waterig. Van mij mocht hij iets romiger zijn. Zout staat op tafel, dus dat kan je zelf toevoegen. Ik ben een zoutliefhebber dus het kan mij bijna niet zout genoeg zijn hahaha. 

De La Lasagnetta Locanda. Super lekker en favoriet van mij en Beaudine.
De Tortelli con la Coda Burro E Salvia. Ziet er ook heerlijk uit maar voor mij teveel kaas. Jan Willem als kaasliefhebber vond hem heerlijk.
De Osso Bucco. Comfort food op zijn best toch!
De Anolini in Brodo. Simpel maar erg lekker.

NAGERECHTEN:

“Helaas hadden ze deze avond geen kaasplank. Voor mij geen probleem want ik neem nooit een kaasplank maar Jan Willem had hier wel even de balen over in. Hij is namelijk  geen zoetekauw en had zich erg verheugd op Italiaanse kazen.” 

De nagerechten hebben we ditmaal niet gedeeld. Ik ga toch geen chocolade delen!! Ik en Beaudine kozen allebei voor de Tiramisu en Jan Willem koos voor de Cheesecake. Ohhhhh….dit was me toch een partij lekker! Het water loopt me weer in de mond nu ik dit aan het schrijven ben. Het was absoluut geen standaard tiramisu. Alles was goed uitgebalanceerd en het contrast tussen koud, warm, krokantje en fluweel zachte substanties zorgde voor een smaakexplosie in je mond. Echt te lekker! Jan Willem koos voor een Cheesecake. Deze was op smaak gebracht met een sinaasappeljam en gekarameliseerde vijgen. Ik persoonlijk houd niet van de smaak van een cheesecake maar eerlijk is eerlijk deze was echt wel ontzettend lekker. Fris en zoet tegelijk en ook weer helemaal in balans. Hij dronk hierbij een super lekkere Moscato d’asti Docg. Niet alleen hij vond de dessertwijn erg lekker, ook Beaudine en Amaranthe vonden deze erg lekker. (wees gerust, ze hebben alleen een slokje mogen proeven)

Jaaaaaaa….hier worden wij vrouwen heel erg gelukkig van. Tiramisu 2.0. Echt heel erg lekker!
Jan Willem zijn Cheesecake met Moscato d’asti Docg. Ook erg lekker!

Wij hebben echt een super ontspannen en heerlijke avond gehad. Het restaurant is niet groot en heel stijlvol ingericht. Als je weleens in Dille en Kamille komt, dan kan je het een beetje hiermee vergelijken qua gevoel. Zoals je hebt kunnen lezen zijn de prijzen absoluut niet hoog en prima betaalbaar. 

Rustige inrichting die erg prettig aanvoelt bij Locanda in Amsterdam.
Heel sfeervol. Hier was het nog rustig. Je kan merken dat in Amsterdam het eten allemaal wat later op gang komt. Vanaf 19.30 zat het restaurant vol.
Bordje leeg en goedgekeurd! Ga dus gerust ook uit eten in restaurant waar je misschien niet zo snel met je kinderen naartoe durft te gaan. Vinden de meeste restaurants juist leuk!

 

Locando Amsterdam
Anjeliersdwarsstraat 6
1015 NR Amsterdam
www.locandajordaan.com

Deze restaurant reviews vind je misschien ook leuk:

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hard-rock-cafe-ook-super-leuk-om-eten-kinderen/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/snckbr-als-gezond-eten-wilt-gaan/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/100-wijnen-en-lekker-eten-rayleigh-ramsay-amsterdam/” target=”_blank”]