Een pasta die wij momenteel vaak eten is deze pasta met verse worst in pittige tomatensaus en venkelzaad. Het voordeel van deze pasta is dat hij super smaakvol is en binnen een half uurtje op tafel staat. Ook ideaal is dat de pastasaus prima een dag van te voren gemaakt kan worden. Zo hoef je eventueel s’ avonds alleen nog wat pasta te koken. Er staat op Familie over de Kook al een recept met tagliatelle en verse worst maar dit recept is toch weer heel anders van smaak. Dat komt door de toevoeging van gedroogd venkelzaad. Dat geeft deze pasta echt een hele rijke en aparte smaak. Ook gebruik ik voor deze pastasaus een combinatie van verse tomaten, tomatenblokjes en tomatenpuree.
Hopelijk ga jij deze pasta net zo lekker vinden als wij deze pasta vinden.
Recept pasta met verse worst in pittige tomatensaus
Pasta met verse worst in pittige tomatensaus en venkel
Ingrediënten
- 350 gram vlinderpasta of andere pasta naar keuze
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
- 3 stuks verse varkensworst of verse runderworst
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel gedroogde venkelzaad
- 1 theelepel paprikapoeder flinke theelepel
- 1 theelepel gedroogde oregano
- extra vierge olijfolie
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak de uien met de stukjes tomaat, knoflook, paprikapoeder, venkelzaad, oregano, chilivlokken, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout.
- Snijd het kontje van de worst en knijp het vlees uit het velletje in de pan. Bak het vlees kort aan. Voeg de tomatenpuree en bak dit tevens kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe samen met de suiker en laat de saus ongeveer 20 minuutjes pruttelen. (hoe zachter, hoe langer maar wel hoe lekkerder)
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de pasta klaar is schep deze uit de pan en meng dit door de pastasaus.
- Serveer de pasta met geraspte kaas. Wij gebruiken graag extra belegen kaas maar gebruik vooral een kaas die jijzelf lekker vindt. Ook lekker is om een gebakken ei bij deze pasta te serveren.
TIP: erg lekker is om een scheut(je) rode wijn mee te laten pruttelen. Zo krijgt de pastasaus een nog veel diepere smaak.
Pasta met verse worst en venkelzaad
Ik gebruikte vlinderpasta van La Molisana. De pasta is gemaakt van 100% durum tarwe. Deze vlinderpasta heeft een iets geruwd oppervlak en daardoor hecht de saus beter. Deze pasta is verkrijgbaar bij de AH.
TIP: wil je deze pasta gezonder eten? Gebruik dan een volkoren pasta en een 20+ of 30+ geraspte kaas.
andere lekkere pasta recepten
- klik op de foto’s om naar het desbetreffende recept te gaan
SPAGHETTI MET PREI EN KROKANT GEBAKKEN SPEK:
SPAGHETTI IN PITTIGE TOMATENSAUS:
PASTASALADE MET PESTO EN GEGRILDE KIP:
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook. Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.