Andijviestamppot met kerrie en verse worst

Andijviestamppot met kerrie en verse worst

Andijviestamppot met kerrie en verse worst. Pimp je andijviestamppot op met specerijen en krokant gebakken verse worst uit de oven. Smullen maar!

andijviestamppot met kerrie en verse worst

Andijviestamppot met kerrie

Ik hoor vaak om mij heen dat mensen een andijviestamppot saai van smaak vinden om te eten. Ergens snap ik dat ook wel. Aan andijvie zelf zit niet ontzettend veel smaak. Het voordeel van andijvie vind ik persoonlijk het knapperige qua structuur en het leent zich heel goed om zelf op smaak te brengen.

Dit keer breng ik de stamppot op smaak met kerriepoeder, grove mosterd, peper, zout en nootmuskaat. De aardappelen kook ik gaar met een bouillonblokje dus met een paar simpele toevoegingen is je andijviestamppot echt geen saaie en smakeloze avondmaaltijd meer.

Eet jij net zoals ons ook graag een andijviestamppot? probeer dan ook eens de volgende recepten: rauwe andijviestamppot met blokjes kaas, andijviestamppot met ketjap gehaktballetjes of maak eens de andijviestamppot met pittig gebakken rookworst.

Verse worst uit de oven

Het voordeel van verse worst in de oven bereiden is dat je worst een super knapperig velletje krijgt. De worst zelf blijft echter ontzettend sappig van binnen.

Ik breng dit keer de verse worst op smaak met specerijen als gerookte paprikapoeder, kerriepoeder, peper, zout en peterselie. Durf echter zelf te gaan experimenteren met andere specerijen. Zo smaakt je worst iedere keer weer anders.

Recept andijviestamppot met kerrie en verse worst

andijvie met verse worst uit de oven

Andijviestamppot met kerrie en verse worst

Andijviestamppot saaie kost? Echt niet! Probeer deze andijviestamppot met kerrie en krokant gebakken verse worst uit de oven maar eens.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: andijvie, andijviestamppot, stamppot, verse worst
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 kleine ovenschaal

Ingrediënten

ANDIJVIESTAMPPOT

  • 1250 gram iets kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 250 gram rauwe andijvie ik gebruik een zak voorgesneden fijne andijvie
  • 175 gram jong belegen kaas in blokjes gesneden
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 milliliter melk kan soms iets meer zijn
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1/3 theelepel nootmuskaat

VERSE WORST UIT DE OVEN

  • 4 stuks verse worst ik gebruik varkensworsten
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie

Instructies

MAAK DE VERSE WORSTEN:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Leg de worsten in een kleine ovenschaal. Drizzle er een beetje zonnebloemolie overheen en bestrooi met de specerijen. 
  • Draai de worsten eventjes om zodat de specerijen goed verdeeld worden. Bak de worsten in 30 minuten goudbruin en gaar. (draai de worsten halverwege om) 

MAAK DE ANDIJVIESTAMPPOT:

  • Wanneer de worsten in de oven staan begin dan met het maken van de andijviestamppot met kerrie.
  • Kook de aardappelen gaar samen met een half groentebouillonblokje. Afhankelijk van hoe groot je stukjes aardappelen zijn duurt dit 10-15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Meng de roomboter door de puree en breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, nootmuskaat en de mosterd.
    (voeg niet meteen alle melk toe, soms kan je iets meer of minder nodig hebben)
  • Meng vervolgens de andijvie en de blokjes kaas door je puree en klaar is je andijviestamppot. Serveer met de krokant gebakken worst uit de oven. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Andijviestamppot met kerrie en verse worst

andijvie met verse worst uit de oven
  • TIP: zet de pan eventueel nog eventjes op laag vuur, zodat de andijvie iets kan slinken in de puree.
  • TIP: gebruik eventueel oude kaas, vegan kaas, plantaardige melk en plantaardige boter als je niet goed tegen lactose kan of wanneer je de stamppot vegan wilt eten.
  • TIP: onze kinderen vinden het niet lekker om heel veel andijvie te eten door hun stamppot dus vandaar dat ik “maar” 250 gram gebruik. Je kunt uiteraard zelf naar eigen smaak/wens meer andijvie toevoegen.