Wil een je een super lekkere, super simpele en super snelle pasta maken? Maak dan eens deze tagliatelle met verse worst in tomatensaus.
Het maken van de saus kost je nog geen 10 minuten. Daarna heb je alleen nog een half uurtje tijd nodig om de saus te laten sudderen. In die tussentijd kan je de tagliatelle koken en een wijntje drinken π Je moet het wachten natuurlijk wel zo aangenaam mogelijk maken.
Makkelijke pasta
Ik merk dat ik de laatste tijd meer snelle recepten aan het maken ben. Uiteraard zonder op smaak te moeten inleveren. Door te kiezen voor kant en klare verse worst (saucijzen) is je vlees ook al meteen op smaak.
Gebruik wel het liefste kwalitatief goede tomatenblokjes. Dit komt de smaak van de pastasaus namelijk echt ten goede. Zelf gebruik ik graag de tomatenblokjes van het merk Mutti.
Ook erg lekker is de spaghetti met Boursin en verse worst of de macaroni met verse worst in tomatensaus.
TIP: maak de tomatensaus met verse worst eventueel een dag van te voren klaar. Zo kunnen alle smaken goed intrekken. De volgende dag hoef je dan alleen nog maar de pasta te koken.
recept tagliatella met verse worst in tomatensaus
Tagliatelle met verse worst in tomatensaus
IngrediΓ«nten
- 3 stuks verse varkensworst
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- flinke snuf pul biber of chilivlokken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- handje peterselie fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 milliliter rode wijn
- 1 theelepel suiker
- 125 gram cherrytomaten gehalveerd
- 350 gram tagliatelle
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan of stoofpan. Fruit kort de uien met een snuf peper, zout, knoflook en chilivlokken. Snijd het "kontje" van de worst en knijp het vlees uit het velletje. Bak het vlees kort aan met de uien. Voeg de wijn, tomatenblokjes en verse tomaten toe samen met 1 tl suiker. Roer alles goed door elkaar. Laat de saus 25 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. (hoe langer wel hoe lekkerder)
- Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de verse peterselie door de saus en schep de tagliatelle erdoorheen.
- Serveer de pasta met de geraspte kaas. Ik gebruik zelf bijna altijd extra belegen kaas maar voel je vrij om iedere kaas te gebruiken die jij lekker vindt. Voor extra pit….bestrooi dan de pasta nog met extra pul biber (chilivlokken) vlak voor serveren.
- TIP: wil je nu liever geen wijn gebruiken, voeg dan 100 ml bouillon toe. TIP: in plaats van peterselie kan je ook basilicum of rozemarijn gebruiken. Ook erg lekker is om een mix van verse kruiden te gebruiken. Wil je geen verse kruiden gebruiken, voeg dan 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.
Welke verse worst gebruiken
Welke verse worst je gebruikt is niet super belangrijk. Ik kies zelf vaak voor varkenssaucijzen maar je kan ook rundersaucijzen gebruiken.
Kom je een keer worst met venkel tegen….gebruik die dan. Dat is echt zo lekker! Helaas zie je deze worsten alleen niet zo vaak.
Tagliatelle in super simpele tomatensaus
Deze tagliatelle met verse worst in tomatensaus is echt een feestje om te eten. Wij eten deze pasta graag met een zelfgemaakte focaccia.
Je kan er eventueel ook stokbrood met zelfgemaakte kruidenroomkaas bij serveren. Of serveer er een simpele salade bij. Uiteraard kan je ook een andere pastasoort in plaats van tagliatelle gebruiken.
Andere lekkere en makkelijke pasta recepten
Andere lekkere pasta recepten zijn: macaroni met gehakt en tomatenpuree, pastasalade met spekjes, ei tomaat en komkommer of de Mexicaanse lasagne met gehakt en bonen
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.