Pasta in tomatensaus met cajunkruiden

Totale breidingstijd 40 minuten
pasta in tomatensaus met cajunkruiden

Pasta in tomatensaus met cajunkruiden. Deze pasta zit bomvol smaak en door de spinazie en paprika nog best gezond ook. Dat wij graag pasta eten is denk ik geen verrassing als je ons langer volgt. Deze pasta was dan ook weer goed in de smaak gevallen thuis.

pasta in tomatensaus met cajunkruiden

Eet jij ook graag pasta als avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten: orzo salade met gegrilde kip, gnocchi ovenschotel met gehakt in tomatensaus of maak de spaghetti in tomatensaus met gehakt.

Tomatensaus met cajunkruiden

Dit recept is natuurlijk allesbehalve een authentiek Italiaans recept. Nu vind ik het persoonlijk juist leuk om lekker te experimenteren met verschillende soorten keukens. Dus ik combineer nu de Amerikaanse keuken met de Italiaanse keuken.

Cujunkruiden bestaat meestal uit de volgende specerijen: zwarte peper, zout, witte peper, cayennepeper, paprikapoeder, uienpoeder, tijm, oregano en knoflookpoeder.

Recept pasta in tomatensaus met cajunkruiden

Pasta in tomatensaus met cajunkruiden

Beoordeling
van de 1
pasta in tomatensaus met cajunkruiden
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta, ik gebruikte penne
  • 250 gram gehakt
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • 2 theelepel oregano
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 1 theelepel suiker
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • snufje chilivlokken
  • flinke hand verse basilicum fijngehakt
  • extra vierge olijfolie
  • 125 gram extra belegen kaas geraspt
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grotere koekenpan of hapjespan. Bak de uien met de paprika en knoflook voor 2 minuten.
  • Voeg dan de cajunkruiden, gedroogde oregano, peper, zout en chilivlokken toe en bak kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rondom goudbruin aan. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Voeg dan de spinazie in twee delen toe en bak tot de spinazie iets geslonken is.
  • Voeg de gezeefde tomaten, suiker en een klein scheutje water toe (ongeveer 50 ml) en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. (dikt de saus teveel in? Voeg dan nog wat water toe of eventueel later wat kookvocht van de pasta) Voeg vlak voordat de pasta gaar is 2/3 van de fijngehakte basilicum toe en roer dit door de saus.

KOOK DE PASTA WANNEER DE SAUS STAAT TE PRUTTELEN

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met het groentebouillonblokje. Giet de pasta af en meng door de saus heen.
  • Serveer de pasta met geraspte kaas en de overgebleven basilicum. Ik gebruikte extra belegen kaas maar gebruik gerust een andere kaas naar eigen wens. Eet smakelijk!

Tip

👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!
🥵 Soms kan per merk de hoeveel pit van Cajun kruiden verschillen. Wanneer je niet van super pittig houdt, laat dan de snuf chilivlokken uit het recept weg en gebruik misschien iets minder Cajunkruiden.

Voedingswaarde

Vind je dit recept lekker?

Soms werken we samen met merken, daarom kom je in dit artikel af en toe een merknaam tegen. Ook gebruiken we affiliate linkjes; als je daar op klikt en iets koopt, steun je ons een beetje (kost jou niks extra’s!).

Nieuwsgierig hoe dit precies zit? Lees dan onze disclaimer.

Welk gehakt gebruiken

Zoals voor bijna al mijn recepten geldt, gebruik vooral het gehakt wat jijzelf lekker vindt. Ik persoonlijk vind voor dit recept half om half gehakt lekker maar gebruik gerust rundergehakt of kipgehakt. Wil je liever dit gerecht vegetarisch eten? Gebruik dan vega gehakt of fijngesneden champignons.

Pasta in tomatensaus met cajunkruiden

pasta in tomatensaus met cajunkruiden

Durf jij deze combinatie aan? Ik hoop dat je in ieder geval net zo gaat smullen van deze pasta als wij thuis doen. Veel kookplezier en eet smakelijk!

2 reacties op “Pasta in tomatensaus met cajunkruiden”

  1. 5 sterren
    Heerlijk recept. Het gebeurt weinig, maar alle huisgenoten hebben ervan genoten!

Comments are closed.
5 from 1 vote

Het lekkerste & het beste

komkommer salade met feta wordt opgeschept met een vork uit groene schaal

Komkommer salade met feta – fris van smaak én snel klaar

Deze komkommer salade met feta is lekker fris en kruidig van smaak. Binnen 5 minuten maak je deze salade al

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus met sesamzaad en bosui in kommetje

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus – sticky, pittig en vol smaak

Koreaanse gehaktballetjes in gochujang saus zijn sticky en zitten bomvol smaak. De saus is een mix van pittig, zoet én

kip stroganof met paprika en champignons geserveerd met rijst op rond bord

kip stroganoff met rijst – romige saus met paprika en champignons

Kip stroganoff met rijst is een romig en kruidig gerecht met kip, paprika en champignons in een zelfgemaakte saus van

Volg ons op onze socials!

Wil je geen enkel Familie over de Kook recept missen? Volg ons op Instagram, Facebook, YouTube, Pinterest en TikTok voor de nieuwste recepten, weekmenu’s, kooktips en kookvideo’s.

Heb je iets uit onze keuken gemaakt? Tag @familieoverdekook of gebruik #familieoverdekook. We delen graag jouw creaties met onze volgers!

Geschreven door

Welkom op Familie over de Kook! Ik ben Marie Louise, oprichtster van deze blog. Samen met mijn partner Jan Willem en dochters Beaudine en Amaranthe deel ik hier wat er bij ons thuis op tafel komt. Of je nu kookt voor je gezin, gezellig met z'n tweeën eet of gewoon iets lekkers voor jezelf maakt: hier vind je makkelijke recepten zonder poespas. Van snelle doordeweekse recepten tot baksels waar je blij van wordt. Elk recept is bij ons thuis getest, geproefd én goedgekeurd. Duik de keuken in, probeer iets nieuws en eet smakelijk! 😋