Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoekenbeslag

Pannenkoeken maken: basisrecept pannenkoekenbeslag

Pannenkoekenbeslag zelf maken

Bestaat er voor pannenkoeken wel een basisrecept? Eigenlijk niet! Je kan namelijk ontzettend veel variëren met een pannenkoekenbeslag. Nu kan je natuurlijk een kant en klare verpakking kopen in de winkel, maar zelf een pannekoekenbeslag maken is echt super simpel en lekkerder. Ik heb vandaag 2 “basisrecepten” die ik thuis het meeste maak. Eentje is gezond met volkoren meel, waardoor je duh…. volkoren pannenkoeken maakt en eentje is wat minder gezond. Kan je zelf kiezen waar jouw voorkeur naar uit gaat. De lekkerste pannenkoeken krijg je trouwens als je het beslag even een half uurtje laat rusten. Dit hoeft niet, maar als je de tijd hebt, dan zou ik dit zeker eens proberen. 

Pannenkoekenbeslag: Basisrecept

Pannenkoekenbeslag

3.29 van 7 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Lunch, Ontbijt
Keuken: Amerikaanse, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 1 liter Melk het liefst volle melk
  • snufje zout
  • 2 eetlepels Schenkstroop
  • 1 theelepel Kaneel
  • 3 eieren

Instructies

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout. Voeg de melk toe en mix tot een glad beslag. Voeg de eieren toe en mix de eieren goed door het beslag. Voeg dan 2 el schenkstroop toe en 1 tl kaneel er roer tevens goed door het beslag.
  • Laat het beslag even 30 minuten rusten voordat je de pannenkoeken gaat bakken
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter of een beetje olie in de pan en laat dit goed warm worden. Bak de pannenkoeken mooi goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

TIP: Wil je de pannenkoeken warm houden, zet dan een pan met een klein laagje water op laag vuur en leg hier een bord bovenop. Het bord wordt warm en daar kan je dan de pannenkoeken opleggen

Volkoren pannenkoekenbeslag

Volkoren pannenkoeken

4.59 van 12 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram volkoren roggemeel of gewoon volkoren meel
  • 1 snufje zout
  • 1 liter melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract Dit is naar keuze. Nog lekkerder is het toevoegen van verse vanille

Instructies

  • Meng de volkoren (rogge)meel met de bloem en een snufje zout. Voeg de melk toe en mix tot een glad beslag. Voeg de eieren toe en mix de eieren goed door het beslag. Voeg dan 1 tl kaneel en de vanille bij het beslag en mix weer even door.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten voordat je de pannenkoeken gaat bakken. Roer daarna nog even goed door.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter of een beetje olie in de pan en laat goed warm worden. Bak de pannenkoeken mooi goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Wij zijn thuis echt helemaal gek van pannenkoeken en ik maak dan ook minimaal 2x in de week pannenkoeken klaar

                         Eet Smakelijk!

Pannenkoeken bakken is natuurlijk ook super leuk om met de kinderen samen te doen. Kinderen kunnen prima het beslag zelf maken en ook met het bakken zijn ze een goede hulp in de keuken

Binnenkort komt er ook een recept op de site met havermout bananen pannenkoeken…ook heel erg lekker!