Basisrecept: zelf hamburger "brioche" broodjes maken

Basisrecept: zelf hamburger "brioche" broodjes maken

Ik heb pas geleden echt de lekkerste burger ooit gemaakt. Namelijk een krokante kipburger met een sriracha mayonaise op een zelfgemaakt hamburger “brioche” broodje. Het broodje maken kost even tijd maar het is gelukkig niet heel veel werk. De tijd zit hem voornamelijk in het rijzen van het deeg. Het deeg moet namelijk 3 à 4 uur rijzen. Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat als je eenmaal zelf deze burgerbroodjes gemaakt heb, je eigenlijk niet anders meer wilt.

Recept hamburger “brioche” broodjes

Recept Afdrukken
Hamburger "Brioche" broodjes: basisrecept
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
broodjes
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
broodjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een keukenmachine of grote kom de bloem met een flinke snuf zout.
  2. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is. Voeg 1 el suiker (honing), 1 zakje gist, 1 ei en de gesmolten boter roomboter toe en roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg de melk toe aan het bloem en kneed 5-6 minuten goed door. Als het deeg te nat blijft, voeg dan meer bloem toe. Het deeg moet wel redelijk plakkerig blijven. Ik kneed het liefst zelf mijn deeg maar je kan ook de keukenmachine het werk laten doen.
  4. Bestrooi een grote kom met bloem en leg het deeg hierin. Dek af met een warme theedoek en laat 3 a 4 uur op een warme plek rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrooi je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol de deegstukken tot mooie ronde broodjes. Klop 1 ei met een scheutje melk los en bestrijk de broodjes hiermee. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar en licht goudbruin.
Deel dit Recept

 

Burgers maken

Mensen die ons volgen op B4men weten waarschijnlijk al dat wij echt gek zijn van burgers. Deed je dit nog niet, dan weet je het nu. Je kan ons echt wakker maken voor een goede burger. Als er in een restaurant een burger op het menu staat, dan nemen we deze sowieso. Uiteraard zal ik snel het recept plaatsen van de krokante kipburger. Ik zal je wel alvast lekker maken met een foto van deze burger…

hamburger “brioche” broodjes voordat ze de oven in gaan. Ze zien er dan al ontzettend lekker uit.
Na het afbakken. Deze broodjes zijn niet alleen lekker met een burger ook met een flinke laag roomboter en jam zijn ze heel erg lekker!
JAMMIE!!!! Ik beloof dat het recept snel op de blog komt. Voor nu zal ik je verlekkeren met deze foto.

 

2 Comments
    1. Marie-Louise Kaldenbach

      Beste Jonna,

      Het zijn ook echt super lekkere broodjes. Ik maak ze momenteel bijna iedere dag. Niet alleen met een burger erop hoor hahahaha….daar wordt de weegschaal niet zo blij mee denk ik 😉

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 61 = 66