Pasen draait bij ons thuis om samen genieten. De tafel mooi gedekt, vrolijke kleuren en natuurlijk lekker eten. Met deze makkelijke paas tiramisu met advocaat zet je in no-time iets feestelijks op tafel. En het fijne is, je maakt het een dag van tevoren zodat je op de dag zelf relaxed aan tafel zit. Want stress in de keuken wil je natuurlijk niet. 😊

Waarom tiramisu met advocaat perfect is voor Pasen
Bij Pasen hoort voor ons echt advocaat. 🐣 De romige, zoete smaak past perfect bij de lente en maakt deze tiramisu extra lekker. Samen met de mascarpone, slagroom en koffie krijg je een luchtig en fris dessert dat nét even anders is dan een gewone tiramisu. Een feestelijk toetje dat niet te zwaar is na een uitgebreide paasbrunch of diner. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je knopen van je broek na het eten moet open zetten. 🤭
Tips voor de lekkerste paas tiramisu
- Gebruik goede kwaliteit advocaat: Voor de beste smaak.
- Laat goed opstijven: Minimaal 4 uur, liever nog iets langer.
- Maak het extra feestelijk: Met paaseitjes, paaskoekjes of chocoladekrullen bovenop.
Recept Paas tiramisu met advocaat

Paas tiramisu in een glaasje met advocaat
Equipment
- 4 mooie glazen of een mooie serveerschaal
Wat heb je nodig (ingrediënten)
- 125 gram mascarpone
- 125 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 75 gram advocaat + extra voor garnering
- 125 milliliter espresso
- 18 lange vingers in grote stukken gehakt
- cacaopoeder
- 4 paaskoekje of paaseitjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Roer de mascarpone los met de advocaat en een half zakje vanillesuiker. Roer voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.
- Draai de lange vingers kort door de espresso.
- Verdeel de helft van de lange vingers in de glaasjes, verdeel hier de helft van het mascarpone-mengsel overheen en herhaal deze stap. Zet de glaasje minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verdeel vlak voor serveren er extra advocaat overheen, bestrooi met cacaopoeder en steek er een gezellig paaskoekje in. Eet smakelijk. 😋
Zin in meer lekkere paastoetjes met advocaat? Probeer dan ook eens deze trifle met advocaat en vlaaifruit of dit frisse paastoetje met advocaat en mandarijntjes. Liever iets met aardbeien? Deze trifle met aardbeien en advocaat is ook echt een aanrader!
Veelgestelde vragen over paas tiramisu
Ja hoor, dat kan zeker. Gebruik alcoholvrije advocaat of vanillevla. Net zo lekker!
Tot 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt blijft de tiramisu lekker.
Gebruik bijvoorbeeld lemon curd of een lichte banketbakkersroom voor een frisse en romige variant.
Ja, absoluut. Dat is juist lekkerder 🙂 Alle smaken kunnen dan goed intrekken en de lange vingers worden dan lekker zacht van structuur.

Een feestelijk toetje in een glaasje
Wij vinden toetjes in een glaasje altijd gezellig staan op tafel. Deze paas tiramisu kun je makkelijk vooraf maken en in de koelkast bewaren. Door iedereen zijn eigen glaasje te geven, oogt het extra vrolijk en hoef je niet meer te snijden of scheppen aan tafel. Ideaal als je meerdere gerechtjes tegelijk wilt serveren tijdens de paasbrunch of het paasdiner.
Paas tiramisu
Deze tiramisu is inmiddels vaste prik bij ons met Pasen. Makkelijk om te maken, gezellig om te serveren en altijd een succes. Precies zoals wij het graag hebben. Hopelijk ga jij net zo smullen van dit heerlijke toetje als wij thuis doen.😋 O ja, nog een kleine tip…als je Savoiardi (Italiaanse lange vingers) kan vinden dan zou ik die gebruiken. Die krijgen namelijk echt een heerlijke cakeachtige structuur.

We vinden het super leuk als je ons volgt op Facebook, Instagram of Pinterest. Heb je dit recept gemaakt? Deel dan vooral jouw creatie met ons via @familieoverdekook of met de hashtag #familieoverdekook. We vinden het namelijk ontzettend leuk om jullie creaties te zien! 🥰