Paas tiramisu met advocaat

Paas tiramisu met advocaat
Direct naar recept
toetje
Nederlands
Deze tijd ben jij bezig: 10 minuten
Totale bak/stoof tijd: 15 minuten
Makkelijke paas tiramisu met advocaat in een glaasje. Romig, luchtig en ideaal om vooraf te maken voor de paasbrunch of het paasdiner.

Pasen draait bij ons thuis om samen genieten. De tafel mooi gedekt, vrolijke kleuren en natuurlijk lekker eten. Met deze makkelijke paas tiramisu met advocaat zet je in no-time iets feestelijks op tafel. En het fijne is, je maakt het een dag van tevoren zodat je op de dag zelf relaxed aan tafel zit. Want stress in de keuken wil je natuurlijk niet. 😊

Paas tiramisu met advocaat in een glaasje

Waarom tiramisu met advocaat perfect is voor Pasen

Bij Pasen hoort voor ons echt advocaat. 🐣 De romige, zoete smaak past perfect bij de lente en maakt deze tiramisu extra lekker. Samen met de mascarpone, slagroom en koffie krijg je een luchtig en fris dessert dat nét even anders is dan een gewone tiramisu. Een feestelijk toetje dat niet te zwaar is na een uitgebreide paasbrunch of diner. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je knopen van je broek na het eten moet open zetten. 🤭

Tips voor de lekkerste paas tiramisu

  • Gebruik goede kwaliteit advocaat: Voor de beste smaak.
  • Laat goed opstijven: Minimaal 4 uur, liever nog iets langer.
  • Maak het extra feestelijk: Met paaseitjes, paaskoekjes of chocoladekrullen bovenop.

Recept Paas tiramisu met advocaat

Paas tiramisu met advocaat - simpel paastoetje

Paas tiramisu in een glaasje met advocaat

Makkelijke paas tiramisu met advocaat in een glaasje. Romig, luchtig en ideaal om vooraf te maken voor de paasbrunch of het paasdiner.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboek
Gang: toetje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: paas tiramisu, paastoetje, tiramisu met advocaat, toetje in een glaasje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen

Equipment

  • 4 mooie glazen of een mooie serveerschaal

Wat heb je nodig (ingrediënten)

  • 125 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 75 gram advocaat + extra voor garnering
  • 125 milliliter espresso
  • 18 lange vingers in grote stukken gehakt
  • cacaopoeder
  • 4 paaskoekje of paaseitjes

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Klop de slagroom stijf met de suiker.
  • Roer de mascarpone los met de advocaat en een half zakje vanillesuiker. Roer voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoorheen.
  • Draai de lange vingers kort door de espresso.
  • Verdeel de helft van de lange vingers in de glaasjes, verdeel hier de helft van het mascarpone-mengsel overheen en herhaal deze stap. Zet de glaasje minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel vlak voor serveren er extra advocaat overheen, bestrooi met cacaopoeder en steek er een gezellig paaskoekje in. Eet smakelijk. 😋
Paas tiramisu met advocaat
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Zin in meer lekkere paastoetjes met advocaat? Probeer dan ook eens deze trifle met advocaat en vlaaifruit of dit frisse paastoetje met advocaat en mandarijntjes. Liever iets met aardbeien? Deze trifle met aardbeien en advocaat is ook echt een aanrader!

Veelgestelde vragen over paas tiramisu

Kan ik paas tiramisu zonder advocaat maken?

Ja hoor, dat kan zeker. Gebruik alcoholvrije advocaat of vanillevla. Net zo lekker!

Hoe lang kan ik paas tiramisu bewaren?

Tot 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt blijft de tiramisu lekker.

Wat zijn lekkere alternatieven voor advocaat?

Gebruik bijvoorbeeld lemon curd of een lichte banketbakkersroom voor een frisse en romige variant.

Kan ik de (paas) tiramisu een dag van tevoren maken?

Ja, absoluut. Dat is juist lekkerder 🙂 Alle smaken kunnen dan goed intrekken en de lange vingers worden dan lekker zacht van structuur.

Paas tiramisu in een glaasje

Een feestelijk toetje in een glaasje

Wij vinden toetjes in een glaasje altijd gezellig staan op tafel. Deze paas tiramisu kun je makkelijk vooraf maken en in de koelkast bewaren. Door iedereen zijn eigen glaasje te geven, oogt het extra vrolijk en hoef je niet meer te snijden of scheppen aan tafel. Ideaal als je meerdere gerechtjes tegelijk wilt serveren tijdens de paasbrunch of het paasdiner.

Paas tiramisu

Deze tiramisu is inmiddels vaste prik bij ons met Pasen. Makkelijk om te maken, gezellig om te serveren en altijd een succes. Precies zoals wij het graag hebben. Hopelijk ga jij net zo smullen van dit heerlijke toetje als wij thuis doen.😋 O ja, nog een kleine tip…als je Savoiardi (Italiaanse lange vingers) kan vinden dan zou ik die gebruiken. Die krijgen namelijk echt een heerlijke cakeachtige structuur.

Paas tiramisu met advocaat - simpel paastoetje