Paastoetje met advocaat en mandarijntjes. Deze paas trifle met advocaat, mandarijntjes en sinaasappel is super simpel om te maken.
Dit heerlijke toetje maak je in nog geen 10 minuten klaar. Het lekkerste resultaat krijg je als je de trifle een paar uur in de koelkast kan laten staan voor serveren.
Dit paas toetje wordt nog leuker Γ©n lekkerder als je paaschocolaatjes als decoratie gebruikt.
Griekse yoghurt met advocaat
De trifle maak je met een romige tussenlaag gemaakt met Griekse yoghurt en advocaat. Om het mengsel nog meer smaak te geven breng ik het op smaak met de rasp en sap van een sinaasappel. Tevens voeg ik nog een zakje vanillesuiker toe om het iets zoeter te maken.
Eet jij ook graag iets lekkers met advocaat? Probeer dan ook eens de volgende recepten: trifle met aardbeien en advocaat, trifle met bokkenpootjes en mergpijpjes of maak eens de tiramisu met advocaat.
Lange vingers
Ik heb dit keer verkruimelde lange vingers gebruikt voor de trifle. Wanneer je van krokant houdt kan je de trifle eventueel meteen serveren.
Je kunt de trifle ook voor een aantal uur in de koelkast zetten zodat de lange vingers zachter worden en meer een “cake” structuur krijgen. Houdt er dan welk rekening mee dat de trifle ongeveer 6 uur in de koelkast moet staan.
TIP: in plaats van lange vingers kan je ook 5 of 6 plakjes cake verkruimelen.
Recept paastoetje met advocaat en mandarijntjes
Trifle met advocaat en mandarijntjes
Equipment
- 4 mooie glaasjes
IngrediΓ«nten
- 16 lange vingers in kleine stukjes gehakt
- 350 gram Griekse yoghurt of kwark (ik gebruikte plantaardige Griekse yoghurt)
- 100 gram advocaat + beetje extra ter versiering
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blikje mandarijntjes op sap
- 1/2 sinaasappel rasp en sap nodig
Instructies
- Meng de Griekse yoghurt of kwark met 100 gram advocaat, sap en raps van een halve sinaasappel.
- Giet de mandarijntjes af.
- Verdeel over 4 glaasjes de helft van de fijngehakte lange vingers, daaroverheen de helft van het Griekse yoghurt-advocaat mengsel, daaroverheen nog een beetje extra advocaat en daaroverheen de mandarijntjes.
- Verdeel dan de overige stukjes lange vingers over de mandarijntjes en sluit af met het Griekse yoghurt-advocaat mengsel. Zet in de koelkast voor minimaal 6 uur als je een cake-achtige substantie wilt of serveer meteen als je een knapperige trifle wilt.
- Verdeel voor serveren nog een beetje extra advocaat over de trifle en steek er lekkere en leuke paaschocolade decoratie erin. Eet smakelijk!
Paastoetje met advocaat en mandarijntjes
Een quilty pleasure van mij zijn mandarijntjes uit blik. Ik kan echt een heel blikje in mijn eentje opeten. Vroeger aten wij deze mandarijntjes vaak met ijs en slagroom. Zo lekker! Wil je dit paastoetje iets gezonder maken, dan zou je ook stukjes echte mandarijn kunnen gebruiken.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken