Soms zijn de meeste simpele recepten stiekem nog wel het lekkerst. Dit geldt ook zeker voor deze Mexicaanse salsa salade. Ik heb inmiddels al een heleboel varianten voor een salsa salade op de blog staan. Deze variant met avocado, tomaat, paprika en nog veel meer verse groenten is echt heerlijk op een burger, bij nacho’s, op een Mexicaanse hotdog of gewoon als zomerse salade. Het recept is ontstaan toen ik voor de blog een Mexicaanse burger maakte. De salade vonden wij allemaal zo lekker dat ik het recept toch maar als “los” recept heb uitgeschreven voor je.
Tip: Wil je de salade van te voren klaarmaken? Voeg dan niet meteen de avocado toe. Ondanks dat er limoensap bij gaat, wordt de avocado toch bruin. Je kan de salade prima van te voren bereiden en dan gewoon vlak voor serveren de blokjes avocado toevoegen.
Recept simpele Mexicaanse salsa salade
simpele Mexicaanse salsa salade
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
- 2-3 trostomaten in blokjes gesneden, zonder vruchtvlees (dus alleen de buitenkant)
- 1 avocado in blokjes gesneden
- handje koriander fijngehakt
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 1/2 limoen het sap nodig (meer als je van fris houdt)
- 1 stengel bosui/lenteui fijngehakt
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snufje chili vlokken of pul biber
Instructies
- Een kind kan de was doen! Voor deze salade moet je gewoon alles mengen.
- TIP: ben je geen liefhebber van koriander, gebruik dan gewoon peterselie. Ook lekker met stukjes mango door de salade.
TIP: deze Mexicaanse salsa salade kan je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Wil je hem pittiger, voeg dan gewoon een fijngesneden jalapeño toe. Wil je hem fruitiger, voeg dan wat fijn gehakte mango toe. Lust je geen koriander, geen probleem! Gebruik dan fijngehakte peterselie in plaats van koriander.
Frisse zomerse salsa
Dit keer heb ik de salade iets grover van structuur gehouden. Wil je meer een complete maaltijdsalade ervan maken, dat kan! Voeg dan een zak gemengde sla toe en gegrilde kip. Ook lekker met nog wat goudbruin gebakken krieltjes.
Echt super lekker is de frisse salsa op een burger. Ik maakte pasgeleden deze Mexicaanse burger met cheddar en tortillachips en daar deze salsa op is totaal geen straf om te eten.