aardappelsalade met tonijn: simpel recept

aardappelsalade met tonijn: simpel recept

Dit is echt een heel simpel recept om een aardappelsalade met tonijn te maken. Deze salade kan je zowel gewoon “los” eten als op een broodje maar is ook erg lekker op een toastje. Tevens is deze aardappelsalade met tonijn heerlijk als bijgerecht bij een (zomerse) barbecue.

Normaal gesproken gebruik ik een “gewoon” blikje tonijn. De ene keer tonijn op water, de andere keer tonijn op olie. Meestal koop ik mijn blikjes tonijn in de aanbieding en sla er dan meteen een paar in. Een blikje tonijn is namelijk altijd handig om in huis te hebben. Je kan echt zoveel verschillende gerechten maken met tonijn. Krijg je onverwacht visite? Dan kan je ook heel snel een lekkere salade voor op een toastje maken. Voor deze salade gebruikte ik een blikje tonijn van Rio Mare. Deze kreeg ik pasgeleden opgestuurd in een perspakket. Het is een nieuwe smaak die geïntroduceerd is. De tonijn is op oliebasis met citroen en zwarte peper. Hierdoor krijg je een frisse smaak maar door de zwarte peper heeft hij ook een klein pitje. Helemaal in ons straatje dus.

recept simpele aardappelsalade met tonijn

aardappelsalade met tonijn

simpele aardappelsalade met tonijn

geniet van een frisse aardappelsalade met tonijn die ontzettend simpel te maken is
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen geschild
  • 1 blikje tonijn ongeveer 140 gram (ik gebruikte Rio Mare met citroen en zwarte peper)
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 3 eetlepels Zaanse mayonaise meer als je een extra smeuïge salade wilt
  • snuf chilivlokken of pul biber pul biber zijn Turkse chilivlokken. Deze zijn echt super lekker!
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Kook de aardappelen beetgaar en giet de aardappelen af. Laat de aardappelen helemaal afkoelen. (liefst een nachtje in de koelkast)
  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Giet het meeste vocht af van het blikje tonijn (niet alles want de olie heb je nodig voor smaak en smeuïgheid) Meng de aardappelen met de tonijn, mayonaise, chilivlokken, snuf peper en snuf zout. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met nog extra zwarte peper en/of chilivlokken.
  • TIP 1: ook lekker met stukjes hardgekookte ei
    TIP 2: prak de stukjes aardappel iets fijner….dat eet fijner op brood of op een toastje
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: gebruik je nu een gewoon blikje tonijn, voeg dan wel een scheutje citroensap toe en flink wat zwarte peper om die frisse smaak te krijgen. Niet te veel citroen….anders gaat de citroensmaak overheersen.

Ook lekkere salades met tonijn zijn: pittige tonijnsalade met kerrie masala, simpele tonijnsalade met bieslook of de gezonde tonijnsalade met avocado en sriracha.

salade met tonijn en aardappel

Deze aardappelsalade met tonijn kan je eventueel nog flink uitbreiden. Voeg bijvoorbeeld doperwtjes, stukjes augurk, een paar zilveruitjes, kappertjes, stukjes olijf, stukjes zongedroogde tomaat of verschillende van deze opties toe.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.