Mexicaanse salsa salade: simpel recept

Mexicaanse salsa salade: simpel recept

Soms zijn de meeste simpele recepten stiekem nog wel het lekkerst. Dit geldt ook zeker voor deze Mexicaanse salsa salade. Ik heb inmiddels al een heleboel varianten voor een salsa salade op de blog staan. Deze variant met avocado, tomaat, paprika en nog veel meer verse groenten is echt heerlijk op een burger, bij nacho’s, op een Mexicaanse hotdog of gewoon als zomerse salade. Het recept is ontstaan toen ik voor de blog een Mexicaanse burger maakte. De salade vonden wij allemaal zo lekker dat ik het recept toch maar als “los” recept heb uitgeschreven voor je.

Tip: Wil je de salade van te voren klaarmaken? Voeg dan niet meteen de avocado toe. Ondanks dat er limoensap bij gaat, wordt de avocado toch bruin. Je kan de salade prima van te voren bereiden en dan gewoon vlak voor serveren de blokjes avocado toevoegen.

Recept simpele Mexicaanse salsa salade

Recept Afdrukken
simpele Mexicaanse salsa salade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Mexicaanse
Prep Tijd 10 minuten
Porties
schaal
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Lunch, Snack
Keuken Mexicaanse
Prep Tijd 10 minuten
Porties
schaal
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Een kind kan de was doen! Voor deze salade moet je gewoon alles mengen.
  2. TIP: ben je geen liefhebber van koriander, gebruik dan gewoon peterselie. Ook lekker met stukjes mango door de salade.
Deel dit Recept

TIP: deze Mexicaanse salsa salade kan je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Wil je hem pittiger, voeg dan gewoon een fijngesneden jalapeño toe. Wil je hem fruitiger, voeg dan wat fijn gehakte mango toe. Lust je geen koriander, geen probleem! Gebruik dan fijngehakte peterselie in plaats van koriander.

Frisse zomerse salsa

Recept Mexicaanse salsa salade maken met komkommer, avocado, bosui, tomaat en paprika

Dit keer heb ik de salade iets grover van structuur gehouden. Wil je meer een complete maaltijdsalade ervan maken, dat kan! Voeg dan een zak gemengde sla toe en gegrilde kip. Ook lekker met nog wat goudbruin gebakken krieltjes.

Echt super lekker is de frisse salsa op een burger. Ik maakte pasgeleden deze Mexicaanse burger met cheddar en tortillachips en daar deze salsa op is totaal geen straf om te eten.