Mexicaanse hotdogs met frisse salsa

Mexicaanse hotdogs met frisse salsa

Wil je eens een andere soort hotdog eten? Maak dan deze Mexicaanse hotdogs met frisse salsa en uiteraard een pittige sriracha mayo 😉

Mexicaanse hotdogs met spek en salsa

Mexicaanse hotdogs

Deze hotdogs maak ik al sinds jaar en dag maar iedere keer vergeet ik foto’s te maken van het recept. Toen Jan Willem pasgeleden de Nomadiq bbq mocht testen voor zijn blog B4men leek het mij een goed idee dat hij deze Mexicaanse hotdogs zou maken.

Ze zijn namelijk behoorlijk mannelijk….whahaha echt waar….en super simpel te maken. Echt een kind kan de was doen! Het meeste werk is nog wel de salsa maken. Dat vraagt wel iets snijwerk namelijk 😉 Het hele gerecht van A tot Z staat met 20 minuutjes op tafel. Makkelijk toch!

recept Mexicaanse hotdogs met frisse salsa

Mexicaanse hotdogs met spek en salsa

Mexicaanse hotdogs met frisse salsa

Maak eens iets anders dan de standaard hotdog. Deze hotdogs met verse worst, frisse Mexicaanse salsa en pittige sriracha mayo zijn echt smullen geblazen!
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Mexicaanse
Trefwoord: broodje hotdog, hotdogs, Mexicaanse hotdog, Mexicaanse salsa, salsa, sriracha mayonaise
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 hotdogs

Ingrediënten

  • 4 braadworsten ik gebruikte varkensworsten
  • 8 plakjes ontbijtspek langwerpige plakjes gebruiken
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber

Mexicaanse salsa

  • 1 avocado in stukjes gesneden
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 1 jalapeno fijngehakt zonder zaadjes
  • 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd
  • 1/2 limoen sap nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 2 trostomaten in stukjes gesneden
  • scheutje extra vierge olijfolie

Overige benodigdheden

  • 4 pistoletjes
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • tortillachips

Instructies

  • Wikkel de braadworsten in met ieder 2 plakjes ontbijtspek. Bestrooi alle kanten met peper en chilivlokken. Grill de worsten in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin op de bbq. (je kan ze ook bakken in de pan) Vergeet de worsten niet te draaien, anders is je spek zwart en je worst niet gaar.

Maak ondertussen de salsa:

  • Meng alle ingrediënten voor de Mexicaanse salsa en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes schuin aan de bovenkant in en haal het kapje eraf. Druk het binnenste van het brood iets naar de zijkanten in. Leg per pistolet 2 plakjes cheddar erin. Leg de Mexicaanse hotdog erin en beleg met de Mexicaanse salsa. Serveer eventueel met tortillachips. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: Jan Willem maakte de Mexicaanse worsten ditmaal op de bbq maar je kan ze ook gewoon in een koekenpan of Airfryer bereiden.

Mexicaanse hotdogs met Mexicaanse salsa

Recept Mexicaanse hotdogs met frisse Mexicaanse salsa van de bbq

Als je deze foto ziet, dan krijg je toch meteen honger 😉 Door de spek te kruiden met flink wat zwarte peper en chilivlokken of pul biber, krijgt het gerecht meteen een lekkere pit. En pit…..daar houden wij van!

De salsa is trouwens ook super lekker op een hamburger over als dip bij de tortillachips. De sriracha mayonaise mag natuurlijk ook niet ontbreken.

recept Mexicaanse hotdogs en frisse Mexicaanse salsa