Wil je eens een andere soort hotdog eten? Maak dan deze Mexicaanse hotdogs met frisse salsa en uiteraard een pittige sriracha mayo ๐ Deze hotdogs maak ik al sinds jaar en dag maar iedere keer vergeet ik foto’s te maken van het recept. Toen Jan Willem pasgeleden de Nomadiq bbq mocht testen voor zijn blog B4men leek het mij een goed idee dat hij deze Mexicaanse hotdogs zou maken. Ze zijn namelijk behoorlijk mannelijk….whahaha echt waar….en super simpel te maken. Echt een kind kan de was doen! Het meeste werk is nog wel de salsa maken. Dat vraagt wel iets snijwerk namelijk ๐ Het hele gerecht van A tot Z staat met 20 minuutjes op tafel. Makkelijk toch!
recept Mexicaanse hotdogs

Mexicaanse hotdogs met frisse salsa
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediรซnten
- 4 braadworsten ik gebruikte varkensworsten
- 8 plakjes ontbijtspek langwerpige plakjes gebruiken
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf chilivlokken of pul biber
Mexicaanse salsa
- 1 avocado in stukjes gesneden
- handje verse koriander grof gehakt
- 1 jalapeno fijngehakt zonder zaadjes
- 1/2 rode ui heel fijn gesnipperd
- 1/2 limoen sap nodig
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 2 trostomaten in stukjes gesneden
- scheutje extra vierge olijfolie
Overige benodigdheden
- 4 pistoletjes
- 8 plakjes cheddar kaas
- tortillachips
Instructies
- Wikkel de braadworsten in met ieder 2 plakjes ontbijtspek. Bestrooi alle kanten met peper en chilivlokken. Grill de worsten in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin op de bbq. (je kan ze ook bakken in de pan) Vergeet de worsten niet te draaien, anders is je spek zwart en je worst niet gaar.
- Maak ondertussen de salsa: heel simpel alle ingrediรซnten voor de Mexicaanse salsa mengen en goed op smaak brengen met peper en zout.
- Snijd de broodjes schuin aan de bovenkant in en haal het kapje eraf. Druk het binnenste van het brood iets naar de zijkanten in. Leg per pistolet 2 plakjes cheddar erin. Leg de Mexicaanse hotdog erin en beleg met de Mexicaanse salsa. Serveer eventueel met tortillachips.
TIP: Jan Willem maakte de Mexicaanse worsten ditmaal op de bbq maar je kan ze ook gewoon in een koekenpan of Airfryer bereiden.
Mexicaanse worsten met Mexicaanse salsa

Als je deze foto ziet, dan krijg je toch meteen honger ๐ Door de spek te kruiden met flink wat zwarte peper en chilivlokken of pul biber, krijgt het gerecht meteen een lekkere pit. En pit…..daar houden wij van! De salsa is trouwens ook super lekker op een hamburger over als dip bij de tortillachips. De sriracha mayonaise mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Jan Willem is achter de bbq helemaal in zijn element. Super leuk om zo samen te kunnen koken/barbecueรซn. Binnenkort gaan we de buitenkeuken verder uitbreiden en zullen we veel vaker weer samen gaan werken voor de blog. We hebben in de huidige buitenkeuken al een Big Green Egg staan en deze kleinere gas bbq komt er extra bij. Whahahah wat een luxepoezen hรฉ ๐