Mexicaanse burger met frisse salsa en tortillachips

Mexicaanse burger met frisse salsa en tortillachips
Deel met je vrienden:

Ultiem street food is wat ons betreft een goede burger. Deze Mexicaanse burger met frisse salsa zou daarom zeker niet mistaan op menig (food) festival. Ik heb deze Mexicaanse burger in samenwerking met Lidl ontwikkeld ter promotie van hun nieuwe lijn “Street Food” producten.

Lidl heeft regelmatig een themaweek waarin bijzondere producten tijdelijk verkrijgbaar zijn. Zo heb je de Italiaanse week maar ook de Franse en de Griekse weken. Vanaf donderdag 15 augustus ligt het thema Street food bij alle Lidl winkels. Ik kreeg thuis een grote box opgestuurd met allerlei nieuwe producten, zoals een Red peper sauce, Pineapple sauce (die is ook echt super lekker en pittig), Korean style bbq marinade (heerlijk om spareribs mee te maken), Chili buns, Black buns en Mate thee. Wat een straf hé zo’n opdracht! Mijn oog viel natuurlijk meteen op de Chili Buns (iets pittige hamburger broodjes) en de red pepper sauce. Hier kan ik zeker wel echt iets lekkers mee maken. Het thuisfront wordt altijd erg blij van burgers en ook deze Mexicaanse hamburger viel gelukkig goed in de smaak. De frisse salsa die ik voor op de burger maakte, kan je ook prima als salade erbij eten. Maak dan gewoon een grotere portie. Is je avondmaaltijd ook meteen een stuk gezonder 😉

Recept Mexicaanse burger met frisse salsa

Mexicaanse burger met frisse salsa

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • red pepper sauce Lidl Street Food week
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes Chili Buns of Black Buns Lidl
  • gemengde sla
  • mayonaise

Frisse Mexicaanse salsa

  • 1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden zonder vruchtvlees
  • 1 avocado in kleine stukjes gesneden
  • handje koriander fijngehakt
  • 1 paprika in kleine stukjes gesneden
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/2 limoen het sap nodig (meer als je van fris houdt)
  • 1 stengel bosui fijngehakt
  • snufje chilivlokken of pul biber
  • tortillachips smaak naar keuze

Instructies

  • Meng eerst alle ingrediënten voor de frisse Mexicaanse salade en zet dit in de koelkast tot gebruik.
  • Voor de burgers meng je het gehakt met de mosterd, peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder. Kneed het gehakt goed door en vorm er 4 burgers van. Smeer beide kanten in met de Red Pepper Sauce en bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper. Grill de burgers op de bbq (of grillpan of koekenpan) en leg de plakjes cheddar erop.
  • Grill de broodjes even kort. Smeer de onderkant in met een lik mayonaise en de Red Pepper Sauce, leg daarop sla en wat tortillachips. Daarop leg je de burger en de frisse salsa. Eet smakelijk!

Wat is er gezelliger dan in de zomer met vrienden in het zonnetje genieten van lekker eten en drinken. Nodig dus al je vrienden uit, want een street food feestje kan je nu gewoon bij jou thuis houden. Deze Mexicaanse burger is echt super simpel te maken en ik weet zeker dat je hoge ogen gooit!

Street Food maar dan gewoon thuis

recept Mexicaanse hamburger met frisse salsa

Loopt het water al in je mond bij het zien van deze burger 😉 De Red pepper sauce en de Chili buns die ik gebruikt heb voor deze Mexican Style burger zijn tijdens de Themaweek Streed food bij Lidl verkrijgbaar. Deze week loopt van 15 augustus t/m 22 augustus.

Mexicaanse hamburger maken met cheddar, salsa en tortilla chips

Ook leuk om te gebruiken voor burgers zijn de Black buns. De kids vonden het maar vreemd een zwart burgerbroodje maar hun nieuwsgierigheid was wel meteen gewekt. Voor de tortillachips gebruikte ik Sweet chili, dat geeft namelijk meteen super veel smaak. Het knapperige van de chips in combinatie met het romige van de cheddar en de frisse salsa…echt zo lekker!

Recept Mexicaanse hamburger

Ik heb Jan Willem de burger laten grillen op de bbq maar uiteraard kan je de burger ook bakken in een koekenpan of op een grillpan. Gebruik alleen niet teveel boter/olie…je wilt namelijk een lekker knapperig buitenkantje van de burger.

Dit artikel is een samenwerking met Lidl Nederland. Door dit soort samenwerkingen kunnen wij jullie blijven voorzien van lekkere recepten op Familie over de Kook.