Mexicaanse salade met gegrilde kip

Mexicaanse salade met gegrilde kip
Deel met je vrienden:

Ziet deze gezonde Mexicaanse salade met gegrilde kip er niet ontzettend kleurrijk en zomers uit? Wij hebben echt gesmuld van deze salade en hij komt dan ook zeker nog veel vaker op tafel te staan. Momenteel maak ik sowieso graag verschillende soorten salades. Het voordeel van salades maken is dat ze gezond zijn, (meestal dan) lekker fris en de kinderen eten het heel graag. Vanavond maak ik bijvoorbeeld een salade met krieltjes, makreel en een fetakaas dressing. Misschien niet een heel voor de hand liggende combinatie maar wel echt super lekker. Voor een beetje crunch in deze Mexicaanse salade, gebruikte ik pittige tortillachips. Mocht jij dat te pittig vinden, gebruik dan gewoon neutrale tortillachips.

recept Mexicaanse salade met gegrilde kip

Mexicaanse salade met gegrilde kip en tortillachips

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets (ongeveer 500 gram)
  • 300 gram gemengde sla
  • 1 kleine rode ui in halve ringetjes gesneden
  • 200 gram kidneybonen afgespoeld
  • 2 avocado's in plakjes of stukjes gesneden
  • 150 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • flinke hand tortillachips smaak naar keuze
  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden
  • zonnebloemolie

MEXICAANSE KIP KRUIDEN

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • snufje chili vlokken of pul biber
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

KRUIDGE DRESSING

  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel koud water

Instructies

  • Meng alle specerijen voor de kip. Smeer de kip in met zonnebloemolie en wrijf de kruiden goed over de kip. Verhit een grillpan en grill de kip in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. (4-5 min per kant)
  • Maak ondertussen de kruidige saus: meng hiervoor alle ingrediënten en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Leg in een grote schaal de gemengde sla. Verdeel daaroverheen de kidneybonen, komkommer, avocado, cherry tomaatjes, rode ui en tortillachips. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op de Mexicaanse salade. Besprenkel met de kruidige dressing. Klaar is Kees!!

TIP: de tortillachips zijn overigens erg lekker met de dressing die ik voor over de salade maakte. Een ideale snack voor in het weekend dus 😉

gezonde salade

recept gezonde Mexicaanse salade met gegrilde kip, tortillachips en bonen

Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip ziet er toch super kleurrijk uit 🙂 Het was totaal geen straf om te eten! Ik ben zelf gek op kidneybonen maar je kan eventueel ook zwarte of witte bonen gebruiken. Ook lekker is om een klein beetje mais toe te voegen. Ik heb dit niet gedaan, omdat zowel de kinderen als Jan Willem niet enorm fans zijn van mais. Persoonlijk vind ik het wel heel lekker.

recept gezonde Mexicaanse salade met gegrilde kip, tortillachips, kidneybonen en avocado

De kip heb ik gegrild in een grillpan maar je kan de kip eventueel ook gewoon in de koekenpan of op de bbq bereiden. De salade is ook erg lekker om als vulling te gebruiken in een wrap. De kinderen hebben ook echt zitten smullen. Omdat ik alles apart in een schaal had geserveerd, konden ze zelf kiezen wat ze wel en niet in hun salade wilde hebben. Beiden zijn niet zo gek op bonen, dus die hebben ze niet gegeten. De rest gelukkig wel.