
Mexicaanse salade met gegrilde kip en tortillachips
Afdrukken Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 grote kipfilets (ongeveer 500 gram)
- 300 gram gemengde sla
- 1 kleine rode ui in halve ringetjes gesneden
- 200 gram kidneybonen afgespoeld
- 2 avocado's in plakjes of stukjes gesneden
- 150 gram cherry tomaatjes gehalveerd
- flinke hand tortillachips smaak naar keuze
- 1/2 komkommer in blokjes gesneden
- zonnebloemolie
MEXICAANSE KIP KRUIDEN
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- snufje chili vlokken of pul biber
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel gedroogde peterselie
KRUIDGE DRESSING
- 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel koud water
Instructies
- Meng alle specerijen voor de kip. Smeer de kip in met zonnebloemolie en wrijf de kruiden goed over de kip. Verhit een grillpan en grill de kip in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. (4-5 min per kant)
- Maak ondertussen de kruidige saus: meng hiervoor alle ingrediënten en zet in de koelkast tot gebruik.
- Leg in een grote schaal de gemengde sla. Verdeel daaroverheen de kidneybonen, komkommer, avocado, cherry tomaatjes, rode ui en tortillachips. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op de Mexicaanse salade. Besprenkel met de kruidige dressing. Klaar is Kees!!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer