Mexicaanse salade met gegrilde kip en tortillachips

Mexicaanse salade met gegrilde kip en tortillachips
Deel met je vrienden:

Mexicaanse salade met gegrilde kip en tortillachips

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets (ongeveer 500 gram)
  • 300 gram gemengde sla
  • 1 kleine rode ui in halve ringetjes gesneden
  • 200 gram kidneybonen afgespoeld
  • 2 avocado's in plakjes of stukjes gesneden
  • 150 gram cherry tomaatjes gehalveerd
  • flinke hand tortillachips smaak naar keuze
  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden
  • zonnebloemolie

MEXICAANSE KIP KRUIDEN

  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • snufje chili vlokken of pul biber
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

KRUIDGE DRESSING

  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1/3 theelepel uienpoeder
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel koud water

Instructies

  • Meng alle specerijen voor de kip. Smeer de kip in met zonnebloemolie en wrijf de kruiden goed over de kip. Verhit een grillpan en grill de kip in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. (4-5 min per kant)
  • Maak ondertussen de kruidige saus: meng hiervoor alle ingrediënten en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Leg in een grote schaal de gemengde sla. Verdeel daaroverheen de kidneybonen, komkommer, avocado, cherry tomaatjes, rode ui en tortillachips. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op de Mexicaanse salade. Besprenkel met de kruidige dressing. Klaar is Kees!!