Mexicaanse krieltjes ovenschotel

Mexicaanse krieltjes ovenschotel

Na het succes van mijn vorige krieltjes ovenschotel heb ik vandaag het recept van deze  lekkere Mexicaanse krieltjes ovenschotel. Voordeel van deze ovenschotel is dat er gezonde bonen en groenten in verwerkt zijn. Zo heb je meteen je dagelijkse portie gezondheid binnen. De hoeveelheid crème fraîche en kaas rekenen we gewoon eventjes niet mee 😉 Deze ovenschotel is wel een heel stuk kruidiger dan mijn vorige krieltjes ovenschotel. Onze kinderen gruwelen echt van bonen, dus die waren dit keer iets minder blij met het avondeten. Jan Willem en ik vonden hem juist weer lekkerder dan de vorige. Zo zie je maar, smaken verschillen. 

recept Mexicaanse krieltjes ovenschotel

Mexicaanse krieltjes ovenschotel

4.36 van 17 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak (600 gram) gegaarde krieltjes goedkoopste zak bij de AH
  • 1 blik (400gram) kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bakje champignons
  • 1 rode paprika + groene paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 jalapeno fijngesneden, zaadjes verwijderd
  • handje gehakte verse koriander fijngehakt
  • 1 bakje (250gr) cherry tomaten gehalveerd
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • snuf peper en zout
  • 75 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
  • 1 blikje (150gr) mais

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook, jalapeno, snuf peper en zout, chilipoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en de kurkuma. Voeg het kipgehakt, champignons, paprika's en krieltjes toe. Bak dit tot het gehakt gaar is. (ongveer 10 minuten) Voeg de kidneybonen, mais, cherrytomaatjes en crème fraîche toe. Roer dit even goed door en breng op smaak met eventueel extra peper en/of zout. Schep alles in de ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en bak nog 15 minuten in de oven. Zet eventueel voor een krokant korstje de laatste 2 minuten de grill aan. Bestrooi als de ovenschotel klaar is met verse koriander.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Mexicaanse krieltjes ovenschotel

recept Mexicaanse krieltjes ovenschotel
Mexicaanse krieltje ovenschotel met kidneybonen en groenten. Een super makkelijke maaltijd om klaar te maken en die ook nog eens zo op tafel staat.
recept Mexicaanse krieltjes ovenschotel
Ik maakte bij deze Mexicaanse ovenschotel mijn favoriete frisse yoghurtdip en een snelle guacamole. Gewoon 1 avocado prakken met een scheutje citroensap, snuf peper, snuf zout en snuf chilivlokken.

Onderstaande ovenschotels vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappel-ovenschotel-met-tonijn-courgette-en-tomaat/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappel-ovenschotel-met-doperwten-en-rode-paprika/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/italiaanse-ovenschotel-krieltjes-kip-en-groenten/” target=”_blank”]