Krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma

Krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma

Ik weet zeker dat deze krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma de grootste spruitjes hater zal overhalen om een keer spruitjes te gaan eten. Ik ben zelf echt geen liefhebber van spruitjes en eigenlijk niemand hier thuis maar bij dit recept likte iedereen zijn vingers af. Nee, het is weer niet een super gezond recept. Want tja shoarma, crème fraîche en kaas is niet bepaald caloriearm te noemen maar als je verder die dag geen zakken chips en repen chocolade naar binnen zit te proppen, dan is het echt geen probleem. Wil je echt geen spruitjes eten, maak dan mijn krieltjes ovenschotel met kruidig gehakt of Mexicaanse krieltjes ovenschotel. Die zijn ook super lekker!  

TIP: mocht je nu geen kleine spruitjes kunnen vinden, halveer dan de spruitjes. Ik kook bewust de spruitjes niet voor omdat wij wel van een beetje bite houden en geen “snot spruitjes”. Zo aten wij ze vroeger en brrrrrrr nachtmerries 🙂 

recept krieltjes ovenschotel met spruitjes

krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma

4.18 van 23 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes zo klein mogelijk
  • 1 zak (600gram) krieltjes voorgegaard
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 gram shoarma ik gebruikte kip shoarma
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 125 gram crème fraîche
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 75 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in. Kook de krieltjes in ongeveer 5-7 minuten beetgaar. Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook en sambal. Voeg de shoarma en de spruitjes toe. Bak deze ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met 3 el sweet chilisaus, peper, zout en 125 gram crème fraîche. Voeg de krieltjes toe en schep alles goed door. Doe alles in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 15 minuten goudbruin.
  • TIP: je kan er ook voor kiezen om de spruitjes mee te laten koken met de krieltjes i.p.v mee te bakken met de shoarma. Wij vinden het zelf lekkerder als de spruitjes nog bite hebben en daarom wok ik ze. Gebruik wel echt kleine spruitjes, als je van die dikke joekels gebruikt, dan heb je een langere bereidingstijd nodig. Je kan eventueel ook grote spruiten halveren als je geen mooie kleine spruitjes kunt vinden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma

recept krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma
Gebruik voor dit recept de kleinste spruitjes die je kunt vinden. Die zijn namelijk echt een stuk lekkerder. Zeker als je geen spruitjes fanaat bent, kan je beter beginnen met de kleintjes.
recept krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma
Er gaat in de ovenschotel al crème fraîche maar een klein beetje extra eroverheen is echt super lekker. Dat geeft een heerlijke frisse touch! 
recept krieltjes ovenschotel met spruitjes en shoarma
Beaudine had niet verwacht dat ze het lekker zou vinden. Dat ze ‘s middags uit school kwam riep ze namelijk meteen “dat ga ik niet eten hoor”!!! En tadaaaaaaa en stralende glimlach.