Deze luchtige kokoscake met pure chocolade was een experiment die erg lekker was uitgevallen al zeg ik zelf. Inmiddels maak ik deze cake zeer regelmatig als we visite krijgen. Deze cake ziet er namelijk niet alleen heerlijk uit, hij smaakt ook ontzettend lekker en is super simpel te maken. Eigenlijk is cake misschien niet de juiste naam, het ziet er meer als een taart. Ach, wat maakt het uit hoe je het noemt het gaat tenslotte om de smaak!
Recept luchtige kokoscake met pure chocolade
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 50 gram geraspte kokos +extra voor versiering
- 200 gram suiker
- 250 milliliter milde olie
- 250 gram melk
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 4 eieren
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 100 gram pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter en bestrooi dit met geraspte kokos. Klop 4 eieren met 200 gram suiker schuimig. Voeg dan de olie toe en roer even kort door. Voeg de melk toe en roer weer kort door. Meng de bloem met 50 gram geraspte kokos en 1 zakje bakpoeder. Voeg dit beetje bij beetje toe. Roer er vervolgens 1 tl vanille extract door. Giet 3/4 deel van het beslag in de ronde ovenschaal. Meng door het overige beslag 2 el cacaopoeder. Giet dit beslag ook in de vorm. Bak de cake/taart in 40-50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen voordat je hem omdraait op een bord of plank. Smelt 100 gram pure chocolade au bain marie en besprenkel dit over de cake. Bestrooi met extra geraspte kokos.
Onderstaande zoetigheden vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/luchtige-cake-blauwe-bessen-zonder-roomboter/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/bananenbrood-noten-en-chocolade/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/appelkoeken-heerlijk-koffie-thee/” target=”_blank”]