luchtige kokoscake met pure chocolade

luchtige kokoscake met pure chocolade

Deze luchtige kokoscake met pure chocolade was een experiment die erg lekker was uitgevallen al zeg ik zelf. Inmiddels maak ik deze cake zeer regelmatig als we visite krijgen. Deze cake ziet er namelijk niet alleen heerlijk uit, hij smaakt ook ontzettend lekker en is super simpel te maken. Eigenlijk is cake misschien niet de juiste naam, het ziet er meer als een taart. Ach, wat maakt het uit hoe je het noemt het gaat tenslotte om de smaak!

Recept luchtige kokoscake met pure chocolade

kokoscake

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 50 gram geraspte kokos +extra voor versiering
  • 200 gram suiker
  • 250 milliliter milde olie
  • 250 gram melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter en bestrooi dit met geraspte kokos. Klop 4 eieren met 200 gram suiker schuimig. Voeg dan de olie toe en roer even kort door. Voeg de melk toe en roer weer kort door. Meng de bloem met 50 gram geraspte kokos en 1 zakje bakpoeder. Voeg dit beetje bij beetje toe. Roer er vervolgens 1 tl vanille extract door. Giet 3/4 deel van het beslag in de ronde ovenschaal. Meng door het overige beslag 2 el cacaopoeder. Giet dit beslag ook in de vorm. Bak de cake/taart in 40-50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen voordat je hem omdraait op een bord of plank. Smelt 100 gram pure chocolade au bain marie en besprenkel dit over de cake. Bestrooi met extra geraspte kokos.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

kokoscake met gesmolten chocolade en extra veel geraspte kokos eroverheen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de kinderen het lekkerder vinden met melkchocolade ipv pure chocolade. 
Wil je jezelf extra verwennen? Serveer dan een punt kokoscake met roomijs en zelfgemaakte karamelsaus.

Onderstaande zoetigheden vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/luchtige-cake-blauwe-bessen-zonder-roomboter/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/bananenbrood-noten-en-chocolade/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/appelkoeken-heerlijk-koffie-thee/” target=”_blank”]