Is dit echt een recept die op de blog moest vroeg ik mijzelf af. Nu krijg ik vaak een hoop complimenten op deze zelfgemaakte kruidenroomkaas met gedroogde kruiden, dus ach…waarom niet. Met het oog op de aankomende Feestdagen is het denk ik wel een handig recept om te hebben. Deze kruidenroomkaas is namelijk in nog geen 60 seconden gemaakt. Ideaal toch!
Meestal geef ik de voorkeur aan verse kruiden in gerechten maar deze variant is ook echt wel heel erg lekker. Daarbij heb ik gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden altijd in huis. Net zoals een kuipje roomkaas naturel. Dus ik hoef er niet altijd speciaal voor naar de supermarkt als ik dit wil maken.
TIP: voor een beetje pit, voeg een snuf pul biber (chilivlokken) toe
Recept Kruidenroomkaas maken
kruidenroomkaas met gedroogde kruiden
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 kuipje roomkaas naturel
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden of Provencaalse kruiden
- flinke snuf gemalen zwarte peper
- flinke snuf gemalen zeezout
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1/3 theelepel uienpoeder
- chilivlokken optioneel
Instructies
- Alles mengen en klaar is kees!
Ook lekker om te maken is: roomkaas met verse kruiden, bieslook roomkaas of omelet wraps met gerookte zalm en kruidenkaas.
Deze recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/gefrituurde-mozzarella-spek-omwikkeld/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaanse-tortilla-chorizo-paprika-en-aioli/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/sticky-meatballs-zoet-pittige-kleverige-gehaktballen/” target=”_blank”]