Omelet wraps met gerookte zalm en kruidenroomkaas. Een heerlijke en super gezonde wrap wat je zonder schuldgevoel kunt eten.
Wat je momenteel veel op social media ziet zijn omelet wraps met gerookte zalm. Dit leek mij super lekker en dus ben ik aan de slag gegaan met een recept. Voor deze omelet wraps hoef je echt geen keukenprins(es) te zijn. Dit kan echt iedereen maken! Ik gebruikte zelfgemaakte kruidenroomkaas maar mocht je voor helemaal simpel en snel gaan, koop dan gewoon een kant en klaar bakje kruidenroomkaas. Wil je dit gerecht caloriearm maken, gebruik dan een light-variant.
Eet jij ook graag gerechten met zalm? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: parelcouscous salade met zalm, bagel met zalm en kruidenroomkaas of maak eens de wraps met zalm en pesto-roomkaas klaar.
recept omelet wraps met kruidenroomkaas en gerookte zalm
omelet wrap met kruidenroomkaas en gerookte zalm
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 6 eieren
- 1 zakje veldsla
- 100 gram gerookte zalm
- 2 avocado’s in dunne plakjes gesneden
- bakje kruidenroomkaas
- handje verse peterselie fijngesneden
- handje verse bieslook fijngesneden
- snuf peper en zout
- snuf chilivlokken
- olie
Instructies
- Als je zelf kruidenroomkaas wilt gebruiken, maak deze dan eerst.
- Kluts de eieren en breng deze op smaak met een snuf peper, zout en chilivlokken. Roer er de bieslook en peterselie doorheen. (houd een klein beetje apart voor de garnering) Bak 4x een omelet in een scheutje olie aan allebei de kanten goudbruin. Smeer de helft van de omelet in met kruidenroomkaas. Leg er een handje veldsla op, de plakjes avocado en plakjes gerookte zalm. Rol de omelet op als een wrap en bestrooi met de overgebleven verse kruiden.
recept zelfgemaakte kruidenroomkaas
kruidenroomkaas met gedroogde kruiden
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 kuipje zuivelspread naturel
- 2 flinke theelepels gedroogde Italiaanse kruiden of Provencaalse kruiden
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- flinke snuf gemalen zeezout
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 1/3 theelepel uienpoeder
- snufje chilivlokken optioneel
Instructies
- Alles mengen en klaar is kees!
TIP: de omelet moet je zeker niet te dik bakken!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.