zelf tzatziki maken met verse kruiden en een verrassend ingrediënt

KokenKoken
zelf tzatziki maken met verse kruiden en een verrassend ingrediënt
Deel met je vrienden:

Zelf tzatziki maken is niet alleen super simpel maar is ook heel veel lekkerder dan kant en klare tzatziki. Ik gebruik zelf graag het liefst verse kruiden. Dit geeft namelijk zoveel meer smaak aan je gerechten. In dit recept heb ik verse munt en peterselie gebruikt. Ik vind Griekse tzatziki het lekkerst als het een wat dikkere structuur heeft. Daarom gebruik ik naast Griekse yoghurt ook een bekertje crème fraîche. Het is dus zeker geen mager recept maar wel ontzettend lekker en dat vinden wij veel belangrijker;-)

Recept Tzatziki maken

tzatziki

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Main Dish, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Griekse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 bekertje crème fraîche 125 gram
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 citroen het sap
  • handje verse petereselie fijngesneden
  • 12 blaadjes verse munt fijngesneden
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 komkommer

Instructies

  • Rasp de komkommer en laat dit 15 minuten met een snuf zout uitlekken in een fijne vergiet. (zeef kan ook) Knijp na 15 minuten de geraspte komkommer uit. Meng de crème fraîche met de geraspte knoflook, sap van 1/2 citroen, peterselie, munt en een flinke snuf peper en zout. Roer hier de geraspte komkommer toe en zet de tzatziki in de koelkast zodat alle smaken in kunnen trekken.

 

Frisse tzatziki met verse munt en peterselie. Maak de tzatziki het liefst een dag van te voren. Hierdoor kunnen alle smaken goed intrekken.
Tzatziki is ook erg lekker bij bijvoorbeeld Griekse gehaktballetjes. Recept komt snel op Familie over de Kook.

 

Deze recepten vind je misschien ook lekker