zelf tzatziki maken met verse kruiden en een verrassend ingrediënt

zelf tzatziki maken met verse kruiden en een verrassend ingrediënt

Zelf tzatziki maken is niet alleen super simpel maar is ook heel veel lekkerder dan kant en klare tzatziki. Ik gebruik zelf graag het liefst verse kruiden. Dit geeft namelijk zoveel meer smaak aan je gerechten. In dit recept heb ik verse munt en peterselie gebruikt. Ik vind Griekse tzatziki het lekkerst als het een wat dikkere structuur heeft. Daarom gebruik ik naast Griekse yoghurt ook een bekertje crème fraîche. Het is dus zeker geen mager recept maar wel ontzettend lekker en dat vinden wij veel belangrijker;-)

Recept Tzatziki maken

tzatziki

3 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Main Dish, Snack, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Griekse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 bekertje crème fraîche 125 gram
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1/2 citroen het sap
  • handje verse petereselie fijngesneden
  • 12 blaadjes verse munt fijngesneden
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 komkommer

Instructies

  • Rasp de komkommer en laat dit 15 minuten met een snuf zout uitlekken in een fijne vergiet. (zeef kan ook) Knijp na 15 minuten de geraspte komkommer uit.
  • Meng de crème fraîche met de Griekse yoghurt, geraspte knoflook, sap van 1/2 citroen, peterselie, munt en een flinke snuf peper en zout.
  • Spatel vervolgens de uitgelekte en uitgeknepen komkommer toe. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
  • TIP: Ook erg lekker is om nog een beetje fijngehakte dille toe te voegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

Frisse tzatziki met verse munt en peterselie. Maak de tzatziki het liefst een dag van te voren. Hierdoor kunnen alle smaken goed intrekken.
Tzatziki is ook erg lekker bij bijvoorbeeld Griekse gehaktballetjes. Recept komt snel op Familie over de Kook.

 

Deze recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-ketjap-chilisaus/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/simpel-receptje-sriracha-mayonaise-maken/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/krokante-kipburger-pittige-sriracha-mayonaise/” target=”_blank”]