Vaak zijn mensen geneigd om alles maar kant en klaar uit de supermarkt te kopen. Dit terwijl zelf knoflooksaus maken zo ontzettend simpel is. Daarbij is het niet alleen simpel, het is ook nog eens veel lekkerder. Naast verse knoflook gebruik ik ook knoflookpoeder, dit omdat ik alleen verse knoflook vaak te scherp vind in een saus. Sowieso is knoflook soms best een lastig product. De smaak verschilt iedere keer weer en ook de scherpte is altijd anders. Bij dit recept draait het echt om proeven, proeven en nog eens proeven. Voeg dus gerust meer of minder verse knoflook toe. Maak deze knoflooksaus bijvoorbeeld bij een broodje zelfgemaakte kipshoarma….mmmm….zoooooo lekker!!!
recept zelf knoflooksaus maken
Ingrediënten
- 1 bekertje (125gram) crème fraîche
- 3 flinke eetlepels mayonaise
- 2 tenen knoflook geraspt
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 1 theelepel citroensap
- flinke snuf fijngemalen witte peper
- flinke snuf zout
- klein handje peterselie fijngehakt
- klein handje bieslook fijngehakt
- 1/2 theelepel uienpoeder optioneel
Instructies
- Alle ingrediënten mengen en klaar is je knoflooksaus. (gebruik niet te kleine teentjes knoflook)
Zelfgemaakte knoflooksaus
Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/spaans-gevuld-stokbrood-met-chorizo-van-de-bbq/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/thaise-salade-met-kipgehakt-en-groenten/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/aardappel-ovenschotel-met-tonijn-courgette-en-tomaat/” target=”_blank”]