Perzik ijsthee zelf maken met verse perzik

Perzik ijsthee zelf maken met verse perzik

Perzik ijsthee zelf maken met verse perzik is veel makkelijker dan je zou denken. Als je eenmaal zelf deze ijsthee gemaakt hebt, dan weet ik zeker dat je geen pak ice tea meer in de supermarkt koopt. Vooruit, tenzij er geen verse perziken verkrijgbaar zijn. Dan mag het! Ik gebruikte voor deze ice tea wilde perziken maar gewone perziken kan je natuurlijk ook gebruiken. Nu kan je thee zetten en daar een paar schijfjes perzik in doen en laten afkoelen maar een echte perzik smaak krijg je dan niet echt. Ik maak eerst een siroop (duurt nog geen 2 minuten) en die laat ik afkoelen. Door de plakjes perzik mee te koken met het suiker en water, krijg je echt een heerlijke perzik smaak aan je ijskoude thee. Whahaha de eerste variant is wel veel gezonder 😉 Ook lekker is om ijsthee te maken met citroen en gember.

recept perzik ijsthee met verse perzik

zelfgemaakte perzik ijsthee

perzik ijsthee met verse perzik

5 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: drinken
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 3 liter in totaal

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 250 milliliter water
  • 1/2 citroen sap nodig
  • 4 wilde perziken (mag ook gewone perzik zijn) in plakjes gesneden

IJSTHEE

  • 1 liter gekookt water
  • 1 zakje thee ik gebruikte Engelse Melange
  • ijsblokjes

Instructies

  • De siroop die je gaat maken is genoeg voor 3-4 liter ijsthee. Breng 200 gram suiker met 250 milliliter water, sap van 1/2 citroen en de plakjes perzik aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 2-3 minuten pruttelen. (de suiker moet gesmolten zijn). Zet dan het vuur uit en laat 30 minuten afkoelen. Giet de siroop in een weckpot met de perziken erbij. (de siroop is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast)
  • Kook ondertussen 1 liter water. Giet het water in een kan en hang 5 minuten het zakje thee erin. Haal het zakje na 5 minuten eruit. Voeg ongeveer 10 eetlepels van de perzik siroop toe. (meer als je de ijsthee zoeter wilt hebben) Zet de ijsthee in de koelkast.
  • Wanneer de ijsthee helemaal afgekoeld is, is hij klaar om geserveerd te worden. Doe in een groot glas een flinke hoeveelheid ijsblokjes. Giet de ijsthee erbij met eventueel wat extra plakjes perzik of citroen. Garneer met een blaadje munt.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: omdat Jan Willem en ik van een frisse ijsthee houden, voeg ik ook altijd een paar schijfjes citroen toe. Hierdoor krijg je wel iets minder een perzik smaak aan je ijsthee. Beaudine vind het bijvoorbeeld zonder schijfjes citroen lekkerder.

ijsthee: een heerlijk zomers drankje

TIP: ook heel erg lekker is om wat verse muntblaadjes en wat schijfjes gember toe te voegen. Zo je maar…..je kan zelf lekker gaan experimenteren. Ik ben nu ook druk bezig met een mango variant te maken. Deze is al erg lekker maar ik ben nog niet 100% tevreden. Houd de site van Familie over de Kook dus goed in de gaten voor het recept.