Kip in cognac roomsaus

Kip in cognac roomsaus

Wat is lekker eten toch ontzettend belangrijk. Als je weet dat je s’avond heerlijk gaat eten, dan kan je dag toch bijna niet meer stuk. Twee weken geleden kwamen mijn schoonouders eten (echte lekkerbekken zijn dat) dus er moest wel echt iets heel lekkers op tafel komen. Mijn schoonouders drinken graag een glaasje cognac, dus het werd tijd om mijn kip in cognac roomsaus weer een keertje klaar te maken….die is namelijk toch zoooo lekker!!! Ja ik weet het, dat zeg ik iedere keer, maar het is echt waar! De mmmmmm’s vlogen over te tafel en mijn schoonvader heeft maar liefst twee volle borden opgeschept….dat zegt wel genoeg 😉 Ik ga hier ook verder geen woorden meer over vuil maken, lees het recept, print het uit en maak het klaar!

Recept Kip in Cognac roomsaus

Recept Afdrukken
kip in cognac roomsaus
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit 1 eetlepel roomboter en een flinke scheut olie in een pan. Bak hierin de kip goudbruin met een snufje gemalen zwarte peper, zeezout, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma en een 1/2 eetlepel sambal badjak. Haal de kip uit de pan.
  2. Voeg nog een scheutje olie toe in de pan en fruit nu de uien met de knoflook. Voeg 100 milliliter water, 250 milliliter slagroom en 1 bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten koken. Voeg dan de gehakte peterselie, bieslook en een (flinke) scheut cognac toe. Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en 1 eetlepel suiker.
  3. Voeg de kip weer toe. Leg de deksel half op de pan en laat de kip 30 minuten zachtjes pruttelen. Als de saus te dun blijft, voeg dan eventueel een klein beetje maizena toe of haal de deksel van de pan en zet het vuur wat hoger om de saus te laten indikken.
Deel dit Recept

 

Kip in cognac roomsaus

Voor dit recept heb ik gebruikt gemaakt van kippendijen maar je kan ook gewoon kipfilet gebruiken. Niet iedere supermarkt verkoopt namelijk kippendijen. Mocht je nu thuis niet in het bezit zijn van een fles cognac maar wel van een fles whisky, gebruik dan een scheutje whisky. Mocht je ook geen fles whisky in je kast hebben staan, gebruik dan een flinke scheut witte wijn. Dit is nu het leuke van koken. Een scheutje van het één of het ander en je hebt weer een ander heerlijk gerecht. Deze kip in cognac roomsaus is lekker met friet, pasta, brood of rijst…eigenlijk met alles dus!

Kip in cognac roomsaus. Ook lekker om bijvoorbeeld een bakje champignons mee te bakken.
Wij aten de kip in cognac roomsaus dit keer met zelfgemaakte friet en doperwten.

deze recepten vind je misschien ook lekker

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *