Indische pulled chicken: pittig en zoet!

Indische pulled chicken: pittig en zoet!

Indische pulled chicken: pittig en zoet. Deze kip zit bomvol smaak en kan je bij heel veel verschillende gerechten serveren.

Indische pulled chicken: pittig en zoet

Iedereen heeft echt ontzettend zitten smullen van deze Indische pulled chicken. Jan Willem wil dat deze kip voortaan iedere week wel een keertje op tafel staat. Nou, een groter compliment kan je toch niet krijgen! Voordeel van deze pulled chicken is dat het een heel stuk sneller klaar is dan mijn Indische pulled beef. Die is ook wel echt heel erg lekker maar die heeft minimaal 4 uur de tijd nodig om super mals te worden. Dit recept staat met 30-40 minuutjes al bij je op tafel.

recept Indische pulled chicken

Indische pulled chicken: pittig en zoet!

Indische pulled chicken

Deze Indische pulled chicken is super smaakvol en heel erg snel en simpel te bereiden.
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken: Indische
Trefwoord: Indische kip, pulled chicken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 stuks kipfilet
  • 1 grote rode ui grof gehakt
  • 1 rode peper grof gehakt
  • 2 centimeter verse gember geschild en grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook gepeld en grof gehakt
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 2 flinke eetlepels ketchup
  • 1 flinke eetlepel chilisaus
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 100 milliliter water
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 stuks gedroogd laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Mix in een keukenmachine de knoflook, gember, rode peper, rode ui, kaneel, nootmuskaat en bruine suiker. (dit is je boemboe) Bestrooi de kip aan beide kanten met peper en zout. Prik in ieder laurierblad 2 kruidnagels. (zo hoef je later de kruidnagels er niet uit te vissen….slim hé)
  • Verhit een scheutje olijfolie en een klontje roomboter in een stoofpan. Bak de kip aan beide kanten kort goudbruin. Haal de kip uit de pan. Fruit in het braadvet de boemboe kort aan. Giet het water erbij, ketjap manis, ketchup, chilisaus, limoensap, gembersiroop en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles goed door. Leg de kip in de pan samen met de laurierblaadjes. Leg de deksel op de pan maar laat een klein kiertje open. Laat de kip nu 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de kip en de laurierblaadjes (die heb je niet meer nodig) uit de pan en laat de saus zonder deksel op de pan verder pruttelen. Pluk de kip uit elkaar met bijvoorbeeld 2 vorken. Leg de kip terug in de pan en roer de kip goed door de saus.
  • Serveer met bijvoorbeeld rijst en boontjes. Kook dan de rijst en boontjes gaar als de kip staat de pruttelen. Zo is alles tegelijkertijd klaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

kip in kruidige ketjapsaus

recept Indische pulled chicken met rijst en boontjes. Pittig en zoet tegelijkertijd.

mmmmm deze pulled chicken was echt zo onwijs lekker! Dit gaat bij ons echt een favoriet worden. Dit keer aten we het gerecht redelijk gezond met rijst en boontjes

recept zelf Indische pulled chicken maken. Deze is pittig en zoet tegelijkertijd.

Wat mij ook erg lekker lijkt maar wat totaal niet gezond is en ook totaal niet Indisch, is om er een soort patatje stoof van te maken. De volgende keer ga ik dus zelf patat bakken en dan heerlijk met een flinke klodder mayo erbij. Whahaha ik krijg meteen weer trek!

recept zelf Indische pulled chicken maken. Deze is zowel pittig als zoet.

Ook erg lekker is om de geplukte kip (klinkt toch een stuk minder stoer dan pulled chicken toch….) op een broodje te eten. Onder de enorme hoeveelheid kip zat een beetje sla en een flinke klodder mayo.

TIP: Omdat Jan Willem en ik van pittig houden, doe ik er bij ons nog wat extra rode peper bij. Ook erg lekker is om een bosuitje in dunne ringetjes te snijden en deze eroverheen te strooien. Mocht je speciaal hiervoor bosui halen, dan houd je natuurlijk wel over. Maak dan de volgend dag bijvoorbeeld de kip in chilisaus ovenschotel die hieronder aangegeven staat.

2 Comments
    1. Beste Katja,

      Wat leuk dat je de Indische pulled chicken gemaakt hebt en helemaal leuk om te lezen dat het zo goed in de smaak is gevallen 🙂

Comments are closed.

5 from 1 vote