Pulled chicken in ketjap saus: zoet en pittig

Pulled chicken in ketjap saus: zoet en pittig

Pulled chicken in ketjap saus: zoet en pittig. Deze pulled chicken is de laatste tijd met stip op nummer 1 binnengekomen van onze favoriete recepten. Niet alleen wij zijn inmiddels helemaal verknocht aan deze kip maar mijn ouders zijn ook al helemaal om! Inmiddels hebben ze deze kip al een paar keer bij ons gegeten. Mijn ouders hebben ons de afgelopen tijd enorm geholpen met het klussen in onze tuin en dan verdienen ze het natuurlijk wel om daarna iets lekkers voorgeschoteld te krijgen 😉

Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is de kip misschien nog wel lekkerder. Voor dit recept gebruik ikzelf graag kippendijen ipv kipfilet. Door kippendijen te gebruiken krijg je echt een super malse pulled chicken.

Ikzelf gebruik afwisselend water of kokosmelk voor deze kip in ketjapsaus. Wanneer je water gebruikt proef je meer de ketjap en de pit van de sambal. Wanneer je kokosmelk gebruikt, krijg je juist weer een heerlijke romige saus. Op deze manier kan je lekker afwisselen en zal dit recept je niet gaan vervelen.

Wij houden van redelijk pittig maar ben jij zelf niet zo’n pittige eten gebruik dan gewoon minder sambal of laat de sambal helemaal achterwege uit het recept.

BEWAAR ONDERSTAANDE FOTO OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA:

pulled chicken in ketjapsaus

Recept pulled chicken in ketjap saus: zoet en pittig!

pulled chicken ofwel kip in ketjap saus

Pulled chicken in zoet-pittige ketjapsaus

deze pulled chicken in zoet-pittige ketjapsaus is lekker bij zowel rijst, bij een stamppot, in een wrap, bij friet….bij alles!
4.05 van 24 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Indische
Trefwoord: ketjap, kip in ketjap, kip in ketjapsaus, pulled chicken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • stoofpan

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijfilet
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 rode uien in dunne halve ringen gesneden
  • 2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel gebruiken
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel laospoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel honing
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje zout optioneel
  • 250 milliliter water of kokosmelk

Instructies

  • Bestrooi de kip met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een snufje zout aan beide kanten. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de stoofpan. Bak de kippendijfilet in porties rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan.
  • Verhit eventueel opnieuw een scheutje olie en bak de uien met de tomaat, gember en de knoflook voor ongeveer 3-5 minuten tot de uien goed glazig zijn. Voeg de paprikapoeder, laospoeder, gemalen koriander, honing, ketjap manis, sojasaus en sambal toe en bak dit kort mee. Voeg het water toe (of kokosmelk) en roer dit goed door.
  • Leg de kip terug in de pan en laat het geheel voor 30 minuten pruttelen. (geen deksel op de pan doen) Haal de kip na 30 minuten uit de pan en trek met twee vorken (of vork en mes) uit elkaar. Doe de kip terug in de pan en bak nog even op redelijk hoog vuur zodat de saus iets kan indikken.
  • TIP: soms verliest kip heel veel vocht en blijft de saus erg waterig. Voeg dan eventueel een maïzena papje toe. Meng 1 tl met een heel klein scheutje water en roer dit door de saus.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

zoet-pittige pulled chicken

De kinderen smullen ook van deze kip in ketjapsaus. Serveer de kip met bijvoorbeeld rijst, komkommer en wortel in zuur, een gekookt eitje en bestrooi eventueel met een beetje fijngehakte bosui en seroendeng. Ook erg lekker is om deze kip te eten bij friet of op een stokbroodje met kaas en deze even kort verwarmen in de oven tot de kaas gesmolten is.

TIP: eet je liever dit recept vegetarisch? Vervang de kippendijfilet dan voor jackfruit of vegetarische kip.

Andere lekkere pulled chicken recepten:

  • Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

GUESADILLA’S MET PITTIGE PULLED CHICKEN:

quesadilla's met pittige pulled chicken

FRIET MET PULLED CHICKEN EN CHILISAUS:

friet met pulled chicken

BROODJE PULLED CHICKEN:

broodje pulled chicken met avocado, komkommer en rode ui

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken

2 Comments

Comments are closed.

4.05 from 24 votes (24 ratings without comment)