broodje pulled chicken: zoet-pittige kip

broodje pulled chicken: zoet-pittige kip
Deel met je vrienden:

Een broodje pulled chicken is ideaal om te maken als je weinig tijd hebt en een lekker alternatief wilt voor pulled pork. Dit was echt een super lekker broodje pulled chicken geworden. Al zeg ik het zelf 😉 ) De kip bak je in een saus van ketchup, sambal en chilisaus. Daardoor is je pulled chicken zowel zoet als pittig van smaak. Wil je dit broodje als complete avondmaaltijd eten? Verdubbel dan de hoeveelheden. 1 broodje per persoon als avondmaaltijd is namelijk misschien wel wat weinig. Uiteraard kan je er eventueel ook zelfgemaakte frietjes bij serveren. Of maak een lekkere soep voor bij de broodjes pulled chicken.

Wil je misschien dit gerecht iets gezonder eten? Gebruik dan in plaats van broodjes een zak gemengde sla. Voeg dan voor wat extra bite gehalveerde cherrytomaatjes toe en eventueel een beetje taugé.

recept broodje pulled chicken

broodje met pulled chicken: zoet en pittige kip

Broodje zoet pittige pulled chicken

deze zoet – pittige pulled chicken is heerlijk op een broodje, in een wrap of gebruik de kip om een nachoschotel te maken.
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: broodje pulled chicken, chilisaus, pittige kip, pulled chicken, sambal
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 1 bouillonblokje
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt

SAUS

  • 5 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 theelepels rijstazijn
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje vers gemalen zeezout
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels sambal badjak

EXTRA

  • 2 avocado's
  • 1 limoen sap nodig
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 1/4 komkommer in dunne schijfjes gesneden
  • 4 broodjes naar keuze

Instructies

  • Kook de kipfilets met een bouillonblokje in 10-15 min gaar. Meng ondertussen in een schaaltje de ketchup met de bruine suiker, sambal oelek, sambal badjak, chilisaus, rijstazijn en snuf peper/zout.
  • Pluk de kipfilets met twee vorken uit elkaar. (of gewoon fijn snijden met vork en mes)
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook kort aan. Voeg de kip en de saus toe en bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Prak de avocado met een snuf peper, zout, pul biber en sap van limoen (hoeveelheid naar eigen smaak) Smeer de onderkant van het broodje in met de guacamole, leg daarop plakjes komkommer en daarop de pulled chicken.
  • TIP: lekker met eventueel nog een beetje dun gesneden rauwe rode ui. Ook lekker met ijsbergsla.

TIP: wij aten de kip op een ciabatta broodje met plakjes gesneden komkommer en geprakte avocado. De pulled chicken is echter ook erg lekker om met een coleslaw te eten.

Broodje met zoet-pittige kip

Het is ook erg lekker om een flinke klodder Zaanse mayonaise toe te voegen. Het zurige van die mayonaise in combinatie met de zoet-pittige pulled chicken is echt ontzettend lekker.

Binnenkort komen er nog veel meer varianten pulled chicken op de blog. Je kan namelijk zoveel met smaken variëren en het is echt altijd lekker. Ik zou dan ook nog steeds niet mijn favoriete versie kunnen vertellen. Al staat deze variant wel hoog op mijn lijstje

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.