Heerlijke Indische kippenvleugels die ook ideaal zijn als borrel snack. Ik zeg eerlijk dat ik persoonlijk niet zo van het kluiven houd. De rest van het gezin is daar echter gek op. Als compromis maak ik daarom het liefste kippenvleugeltjes kaar. Die zijn namelijk stukken beter te kluiven zonder dat je helemaal onder zit. Mijn kippenvleugeltjes haal ik altijd bij de Turkse slager. Die verkopen namelijk van die kleine kippenvleugeltjes, die ik zo hop in de marinade kan gooien thuis. Ik hoef ze dus verder niet zelf kleiner te snijden. Ben jij nu wel helemaal gek van kluiven? Deze Indische kip ofwel ajam ketjap, kan je ook prima met kippenpootjes maken.
Recept Indische kippenvleugels
pittige Indische kipkluifjes van de bbq
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 1 kilo kippenvleugeltjes of kippenpootjes
- 4 teentjes knoflook geraspt
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 3 eetlepel honing
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel
- 1/2 limoen sap nodig
- 4 eetlepels ketjap manis
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Meng de kippenvleugeltjes (of pootjes) met alle overige ingrediënten en laat dit minimaal 8 uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
- Grill de kippenvleugels gaar op de bbq, in de oven of op een grill pan. (temperatuur 180 graden) Afhankelijk van de dikte van de vleugels, duurt dit ongeveer 15-20 minuten. Bestrooi de kip met seroendeng en eventueel wat fijngesneden rode peper.
- TIP: lekker met pittige pindasaus. Recept daarvan kan je ook vinden op Familie over de Kook.
TIP: Ben jij nu wel helemaal gek van kluiven? Deze Ajam ketjap ofwel kip ketjap kan je ook prima met iedere andere kip maken die jij lekker vindt. Wil je kippenpootjes, prima! Wil je liever kippendijen of kipfilet gebruiken, ook prima! De marinade is een prima basis voor verschillende bereidingen.
Ajam ketjap kippenvleugels
Wij maken deze Indische kipkluifjes op de barbecue klaar maar je kan de kip ook bereiden in de oven, grillpan of airfryer. Bestrooi als de kip klaar is met flink wat seroendeng en eventueel extra rode peper. Ik heb eigenlijk standaard wel bosui in huis en dat is ook erg lekker eroverheen. Serveer er een zelfgemaakte pittige pindasaus bij. De kids hebben zitten smullen maar die kan je dan ook ‘s nachts wakker maken voor kip.
recept zelfgemaakte pindasaus
Ingrediënten
- 3 flinke eetlepels pindakaas kan zowel met als zonder nootjes
- 5-6 eetlepels ketjap manis
- 1,5 eetlepel sambal badjak
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1,5 eetlepel ketchup
- snuf peper
- warm water naar eigen inzicht
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg warm water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.