pittige Indische kipkluifjes van de bbq
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 1 kilo
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugeltjes of kippenpootjes
- 4 teentjes knoflook geraspt
- 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
- 3 eetlepel honing
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel
- 1/2 limoen sap nodig
- 4 eetlepels ketjap manis
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
Instructies
- Meng de kippenvleugeltjes (of pootjes) met alle overige ingrediënten en laat dit minimaal 8 uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
- Grill de kippenvleugels gaar op de bbq, in de oven of op een grill pan. (temperatuur 180 graden) Afhankelijk van de dikte van de vleugels, duurt dit ongeveer 15-20 minuten. Bestrooi de kip met seroendeng en eventueel wat fijngesneden rode peper.
- TIP: lekker met pittige pindasaus. Recept daarvan kan je ook vinden op Familie over de Kook.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer