pittige Indische kippenvleugels van de bbq

pittige Indische kippenvleugels van de bbq
Deel met je vrienden:

pittige Indische kipkluifjes van de bbq

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Snack
Keuken: Indische
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 28 minuten
Porties: 1 kilo

Ingrediënten

  • 1 kilo kippenvleugeltjes of kippenpootjes
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 eetlepel honing
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal badjak flinke eetlepel
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Meng de kippenvleugeltjes (of pootjes) met alle overige ingrediënten en laat dit minimaal 8 uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
  • Grill de kippenvleugels gaar op de bbq, in de oven of op een grill pan. (temperatuur 180 graden) Afhankelijk van de dikte van de vleugels, duurt dit ongeveer 15-20 minuten. Bestrooi de kip met seroendeng en eventueel wat fijngesneden rode peper.
  • TIP: lekker met pittige pindasaus. Recept daarvan kan je ook vinden op Familie over de Kook.