Indische kippenvleugels van de bbq: ajam ketjap

Indische kippenvleugels van de bbq: ajam ketjap

Heerlijke Indische kippenvleugels die ook ideaal zijn als borrel snack. Ik zeg eerlijk dat ik persoonlijk niet zo van het kluiven houd. De rest van het gezin is daar echter gek op. Als compromis maak ik daarom het liefste kippenvleugeltjes kaar. Die zijn namelijk stukken beter te kluiven zonder dat je helemaal onder zit. Mijn kippenvleugeltjes haal ik altijd bij de Turkse slager. Die verkopen namelijk van die kleine kippenvleugeltjes, die ik zo hop in de marinade kan gooien thuis. Ik hoef ze dus verder niet zelf kleiner te snijden. Ben jij nu wel helemaal gek van kluiven? Deze Indische kip ofwel ajam ketjap, kan je ook prima met kippenpootjes maken.

Recept Indische kippenvleugels

Recept Afdrukken
pittige Indische kipkluifjes van de bbq
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten, Snack
Keuken Indische
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
kilo
Ingrediënten
Maaltijd avondeten, Snack
Keuken Indische
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
kilo
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng de kippenvleugeltjes (of pootjes) met alle overige ingrediënten en laat dit minimaal 8 uur marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
  2. Grill de kippenvleugels gaar op de bbq, in de oven of op een grill pan. (temperatuur 180 graden) Afhankelijk van de dikte van de vleugels, duurt dit ongeveer 15-20 minuten. Bestrooi de kip met seroendeng en eventueel wat fijngesneden rode peper.
  3. TIP: lekker met pittige pindasaus. Recept daarvan kan je ook vinden op Familie over de Kook.
Deel dit Recept

TIP: Ben jij nu wel helemaal gek van kluiven? Deze Ajam ketjap ofwel kip ketjap kan je ook prima met iedere andere kip maken die jij lekker vindt. Wil je kippenpootjes, prima! Wil je liever kippendijen of kipfilet gebruiken, ook prima! De marinade is een prima basis voor verschillende bereidingen.

Ajam ketjap kippenvleugels

Wij maken deze Indische kipkluifjes op de barbecue klaar maar je kan de kip ook bereiden in de oven, grillpan of airfryer. Bestrooi als de kip klaar is met flink wat seroendeng en eventueel extra rode peper. Ik heb eigenlijk standaard wel bosui in huis en dat is ook erg lekker eroverheen. Serveer er een zelfgemaakte pittige pindasaus bij. De kids hebben zitten smullen maar die kan je dan ook ‘s nachts wakker maken voor kip.