Hutspot. Vroeger als kind vond ik het een beetje saai maar inmiddels kan ik er echt van genieten. Het fijne aan hutspot is dat het een gerecht is waar je echt eindeloos mee kunt variëren. Dus voortaan maak je van aardappelen, wortelen en uien de lekkerste stamppotten.
7 heerlijke hutspot recepten
Ben je klaar om zelf een heerlijke hutspot te maken? We hebben een overzicht van de lekkerste hutspot recepten voor je samengesteld die wij graag thuis eten. Welke variant is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Hutspot met rookworst en ketjapsaus
Hutspot met zoet-pittige kleverige gehaktballen
Hutspot ovenschotel met rookworst
Hutspot met gehaktballetjes in chipotle saus
Pittige hutspot met gehakt en kaas
Veelgestelde vragen over hutspot
Ja! Hutspot kun je prima van tevoren maken. Bewaar het maximaal 2 dagen in de koelkast of vries het in. Opwarmen kan in een pan met een beetje melk of boter om de smeuïgheid terug te brengen.
Voor de lekkerste hutspot gebruik je kruimige aardappelen, verse winterpenen en uien. Kook de aardappelen en groenten samen tot ze zacht zijn, stamp ze met een klontje boter en een scheutje melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. TIP: je kunt de wortelen en uien ook aanbakken ipv koken.
Traditioneel wordt hutspot gegeten met klapstuk, maar ook rookworst, gehaktballen of stoofvlees passen er goed bij. Voor een vegetarische variant kun je kiezen voor een plantaardige rookworst of gebakken champignons.
Je maakt hutspot extra smaakvol door:
– Melk, creme fraîche of room toe te voegen voor een romige textuur.
– Mosterd of sambal te mengen voor extra pit.
– Geraspte kaas door de hutspot te mengen voor een hartige touch.
– Zoete aardappel te gebruiken ipv gewone aardappelen, of vervang een deel van de aardappel voor zoete aardappel.

Hutspot recept: welke smaken passen goed?
Hutspot is op zich zelf al lekker maar met de juiste kruiden kun je je hutspot recept nog veel meer smaak geven. Dit zijn mijn favorieten:
- Nootmuskaat: geeft een warme, lichtzoete smaak.
- Mosterd: voor een pittige kick.
- Paprikapoeder of kerriepoeder: voor een kruidige twist.
- Knoflookpoeder: lekker hartig en smaakvol.
- Laurierblad: voeg toe tijdens het koken toe voor een subtiele kruidige smaak.
Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je ons zou willen volgen op social media. Mocht je een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook heel erg leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door #familieoverdekook te gebruiken.