Gevulde kippendijen rolletjes met pindasaus. Dit is weer eens iets anders dan de standaard kipsaté. Deze keer ben ik (Jan Willem) weer aan de slag gegaan voor Familie over de Kook. Binnen al het lekkers wat Marie Louise jullie voorschotelt probeer ik jullie af en toe ook eens te verrassen met een lekker receptje. Ik ben gek op lekker eten maar ik vind het ook leuk om…. als ik de kans krijg qua tijd…. ook de keuken in te duiken om lekker te koken.
gevulde kippendijen rolletjes
Voor dit recept ging ik aan de slag met kippendijfilet. Kip vullen is niet alleen erg lekker maar ook erg simpel. Er zijn heel veel mogelijkheden en je kan je kip vullen met smaken uit iedere keuken. Deze keer de grote klassieker, kip gevuld met een hele lekkere pindasaus. Lekker kruidig en uiteraard met een pitje zoals je van ons gewend bent.
Recept gevulde kippendijen rolletjes met pindasaus
Gevulde kippendijen met pindasaus
Equipment
- 4 satéprikker of cocktailprikker is mss zelfs handiger
Ingrediënten
- 4 stuks kippendijenfilet plat geslagen
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel sambal badjak of meer als je van pittig houdt
- 1/2 rode peper fijngehakt
- 1 handje (gezouten) cashewnoten fijngehakt
- 3 theelepels limoensap
- 150 ml water
- versgemalen zwarte peper en zout
- zonnebloemolie
Instructies
- We beginnen met het plat slaan van de kippendijenfilet. Leg de kippendijen op een vlakke snijplank en bedek ze met huishoudfolie. Sla dan met een vlak en zwaar voorwerp (zware pan/deegroller) de kippendijen plat.
- Neem een sauspan en zet deze op middelhoog vuur. Doe hier de pindakaas, ketjap manis, honing, sambal, rode peper en cashewnoten in. Voeg nu de helft van de 150 ml water toe. Goed roeren en verwarmen. Niet laten koken! Wanneer de pindasaus te dik is dan kan je voorzichtig water toevoegen tot je de juiste dikte hebt. Hij moet niet te dun worden, want hiermee vul je de kippendijen.
- Neem de kippendijenfilets en peper en zout deze aan beide kanten. Smeer nu de kippendijen aan één kant in met de pindasaus. (je houdt pindasaus over, die gebruikt je vlak voor serveren nog) Rol de kippendijen op tot een rolletje en zet ze vast met een saté of cocktailprikker.
- Zet een koekenpan op middel hoog vuur. Doe hier een lekkere scheut zonnebloemolie in. Bak vervolgens de kippendijen rondom goudbruin op hoog vuur in 5 minuten. Zet het vuur nu lager, voeg een beetje water toe en doe dan een deksel op de pan. Bak de kip rolletjes verder voor 5 minuten.
- Maak je bord op met de rijst het kip rolletje en giet hier de nog de overgebleven pindasaus overheen. Heerlijk met de komkommer met rode peper in zuur.
Gevulde kippendijen geserveerd met rijst en komkommer in zuur
Gevulde kippendijen geserveerd met rijst en komkommer in zuur. Ik heb niet alleen de kip klassiek en simpel gehouden maar het hele diner is lekker en heel simpel. De kip is bijvoorbeeld heel erg lekker bij de kruidige en luchtige rijst van Marie Louise. Ook de komkommer in zuur vind je op de blog. Het enige verschil wat ik heb gedaan is dat ik voor wat extra pit een beetje rode peper toegevoegd heb. Dit is niet alleen mooi qua kleur maar ook heel erg lekker. Tenminste als je van een beetje pit houdt natuurlijk. Laat anders de rode peper gewoon weg.
Andere lekkere recepten met kip
- klik op de foto om naar het recept te gaan
Noedels met pindasaus en krokante kip
pittige kip in tomatensaus ovenschotel
kipsaté in simpele ketjap marinade
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken