Familie over de kook weekmenu 5-2023

Familie over de kook weekmenu 5-2023

Familie over de Kook weekmenu 5-2023. Wat eten we vandaag? Het is de meest gestelde vraag bij de meeste mensen thuis.

Ben jij regelmatig inspiratieloos en heb je geen idee wat je soms op tafel moet zetten? Iedere vrijdagochtend staat er een nieuw weekmenu online. Zo hopen wij het je iets makkelijker te maken wat je allemaal kunt gaan eten.

WEEKMENU: ELKE VRIJDAG EEN WEEKMENU VOOR HET HELE GEZIN

Deze week kan er bij jou op tafel staan Chinese bami met prei en ham, een vegetarische traybake, pasta met prei en nog veel meer lekkers. Dus veel plezier met boodschappen doen en eet smakelijk alvast.

Maandag: vegetarische traybake met aardappel en groenten

vegetarische traybake weekmenu 5-2023

Het voordeel van traybake recepten is dat je oven het meeste werk doet. Deze vegetarische traybake met aardappel en groenten breng je op smaak met allemaal heerlijke specerijen. De knoflookmayonaise erbij maakt dit gerecht helemaal helemaal tot een feestje om te eten.

Ga naar het recept van de vegetarische traybake met aardappel en groenten:

Dinsdag: Chinese bami met prei en ham

Chinese bami met prei en ham

Snel, simpel maar oké niet zo heel gezond. Wel super lekker! Deze Chinese bami met prei, ham en zelfgemaakte pindasaus vinden wij echt een ideale doordeweekse avondmaaltijd.

Ga naar het recept van de Chinese bami met prei en ham:

Woensdag: snelle roerbak met paprika en (vega) kip

snelle roerbak weekmenu 5-2023

Deze snelle roerbak met paprika en (vega) kip is wel echt een gezonde maaltijd. Wil je deze maaltijd nog sneller bereiden? Gebruik dan een zak kant en klare wokgroenten. De woksaus voor dit gerecht maak je heel simpel zelf.

Ga naar het recept van de snelle roerbak met paprika en (vega) kip:

Donderdag: pasta met prei, roomsaus en spek

spaghetti met prei, roomsaus en krokant gebakken spekjes

Deze pasta met prei, roomsaus en krokant gebakken spek is ook weer super makkelijk en snel te bereiden. In nog geen 30 minuten staat deze pasta namelijk op tafel.

Ga naar het recept van de pasta met prei, roomsaus en spek:

Vrijdag: kip kerrie met tomaat en paprika

zelf kip kerrie maken met tomaat, paprika en ei

Deze kip kerrie met tomaat en paprika is niet te vergelijken met de “standaard kip kerrie” maar wat is deze variant toch ontzettend lekker. Dit gerecht is echt een smaakbommetje.

Ga naar het recept van de kip kerrie met tomaat en paprika:

Zaterdag: broodje Indische gehaktbal met pindasaus

Indische gehaktbal met pindasaus

Yes! Het is weekend dus dat betekent lekker een ongezonde maaltijd. Dit broodje Indische gehaktbal met pindasaus is pure verwennerij. Uiteraard eten wij dit broodje graag met (zelfgemaakte) frietjes en een mega klodder (zelfgemaakte) mayonaise erbij.

Ga naar het recept van het broodje Indische gehaktbal met pindasaus:

Zondag: gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyakisaus

gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyaki saus weekmenu 5-2023

We blijven nog even in gehaktbal sferen maar dan wel een stuk gezonder dan de avondmaaltijd van zaterdagavond 😉 Deze gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyakisaus zijn heerlijk om te eten met rijst maar ze kunnen ook prima bij een stamppot gegeten worden.

Ga naar het recept van de gehaktballetjes in zelfgemaakte teriyakisaus:

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.