Familie over de Kook weekmenu 37-2023

Familie over de Kook weekmenu 37-2023

Familie over de Kook weekmenu 37-2023. Wat eten we vandaag? Het is de meest gestelde vraag bij de meeste mensen thuis.

Ben jij regelmatig inspiratieloos en heb je geen idee wat je soms op tafel moet zetten? Iedere vrijdagochtend staat er een nieuw weekmenu online. Zo hopen wij het je iets makkelijker te maken wat je allemaal kunt gaan eten.

Weekmenu: elke vrijdag een weekmenu voor het hele gezin

Deze week kan er bij jou op tafel staan: kip ketjap met rijst, Griekse hotdogs met feta-yoghurtsaus, pastasalade met pesto en nog veel meer lekkers. Dus veel plezier met boodschappen doen en eet smakelijk alvast.

Maandag: simpele courgettesoep met kerrie

simpele courgette soep met kerrie

Start je week snel, simpel en gezond ๐Ÿ™‚ Deze courgettesoep met kerrie is zo’n goed begin. Wij eten er graag nog een broodje bij. Dit keer had ik volkoren afbak stokbrood belegd met veel kaas, ham en rode ui. Super simpel en lekker.

Ga naar het recept van de simpele courgettesoep met kerrie:

Dinsdag: penne in tomaten-kruidenroomkaas saus

familie over de kook weekmenu 37-2023: penne in tomaten kruidenroomkaas saus

Deze penne in tomaten-kruidenroomkaas saus met verse worst is echt smullen geblazen. Uiteraard kan je ook een andere pastasoort gebruiken in plaats van penne.

Ga naar het recept van de penne in tomaten-kruidenroomkaas saus:

Woensdag: broodje met Mortadella en pesto mayonaise

Verwen jezelf eens met een heerlijke broodmaaltijd in de avond. Dit goed belegde broodje met Mortadella, pesto-mayonaise, rucola, tomaat, Grana padano en grof gehakt pistache is echt zooooo lekker!

Ga naar het recept van broodje Mortadella met pesto-mayonaise:

Donderdag: kip ketjap met rijst

kip ketjap

Deze kruidige kip ketjap met rijst is momenteel een grote favoriet bij ons thuis. De kip bak je uiteraard in ketjap (duh!) maar ik voeg ook nog allemaal heerlijke specerijen toe. De rijst kook je eerst in bouillon en vervolgens bak je de rijst nog met ei, prei en ham. Ik zeg smullen!

Ga naar het recept van de kip ketjap met rijst:

Vrijdag: pastasalade met pesto

Familie over de Kook weekmenu 37-2023: pastasalade met pesto

Deze pastasalade met pesto en geroosterde tomaten is echt mega lekker en ontzettend snel en simpel te bereiden. Eet de salade koud of lauwwarm. Heerlijk met een stokbroodje en kruidenroomkaas erbij.

Ga naar het recept van de pastasalade met pesto:

Zaterdag: Griekse hotdogs met feta-yoghurtsaus

Familie over de Kook weekmenu 37-2023: Griekse hotdogs met feta yoghurtsaus

In plaats van een standaard hotdog is ook weleens lekker om deze “Griekse” hotdog met frisse feta-yoghurtsaus te maken. In plaats van kant en klare hotdogs gebruik ik verse worst die ik op smaak breng met specerijen. Heerlijk met krieltjes of frietjes erbij.

Ga naar het recept van de Griekse hotdogs met feta-yoghurtsaus:

Zondag: kip in kruidige oestersaus

kip in kruidige oestersaus met rijst

We sluiten het Familie over de Kook weekmenu 37-2023 af met deze kruidige kip in oestersaus. Heerlijk met rijst, boontjes en ei. Ook erg lekker is om met de kip een patatje stoof te maken. Aan jou de keuze ๐Ÿ˜‰

Ga naar het recept van de kip in kruidige oestersaus:

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken