Eetdagboek week 25: Wij hebben echt super lekker gegeten afgelopen week!

Eetdagboek week 25: Wij hebben echt super lekker gegeten afgelopen week!

Eindelijk heb ik weer de tijd gevonden om lekkere recepten te bereiden voor Familie over de Kook. Zoals onze vaste volgers…die hebben we inmiddels…zullen weten, hebben wij een nieuwe keuken. De reden dat wij nog niet heel erg veel van onze nieuwe keuken hebben laten zien, is omdat deze nog niet helemaal af is. Daarbij is er helaas ook iets niet goed gegaan met de aansluiting van ons fornuis, waardoor ik nog niet echt super fijn kan koken. Dit is “gelukkig” niet de schuld van de aannemer maar van de fabrikant die een verkeerde beschrijving bij het fornuis had gedaan. Wij moeten nu nog 2 weken wachten op Liander, die voor ons een 3 fase aansluiting komt maken en dan….knallen!!!! Gelukkig heb ik inmiddels het niet zo perfect werkende fornuis wel onder de knie, dus heb ik eindelijk de moeite genomen om echt weer een hoop recepten klaar te maken voor de blog. In dit eetdagboek krijgen jullie alvast een aantal van deze heerlijke recepten te zien!

Eetdagboek week 25

MAANDAG

Wat was het maandag toch snikheet. Het was gewoon meer dan 30 graden en dat in Nederland. Het enige wat je met deze temperaturen wilt eten, is iets wat niet te zwaar op de maag valt en wat fris van smaak is. Jan Willem ging maandagavond extra open met onze Barbershop omdat hij zaterdag ontzettende buikgriep had gekregen en we dus de afspraken voor die dag moesten afzeggen. Omdat het toch zo heet was, besloten we daarom een stuk later te eten dan normaal. In de tijd dat Jan Willem in de shop aan het werk was, was ik aan het werk in de keuken om deze heerlijke Ceasar Salade te maken.

Deze salade was echt ontzettend lekker en komt zeker vaker bij ons op tafel te staan

DINSDAG

Nog steeds is het heerlijk weer, ons hoor je dus absoluut niet klagen. Dinsdag mochten wij voor B4men een auto ophalen die wij weer een week gaan testen. Dit keer rijden wij de Infiniti Q60, een knalrode sportwagen. Hij is onwijs gaaf om te zien maar helemaal niet praktisch met kinderen. In de middag haalde Jan Willem een Amerikaan op van het station die op rondreis is en heel erg graag geknipt wilde worden bij ons in de Barbershop. Een super aardige man die ontzettend tevreden zijn reis verder kon vervolgen. Omdat ik niet heel veel tijd had om te koken heb ik pizza’s gemaakt op de BBQ. Dit blijft ontzettend lekker en staat binnen 45 minuten op tafel. Als toetje had ik zelfgemaakt softijs met vers fruit, kokosrasp en cacao nibs…echt te lekker!

Er gaat niets boven zelfgemaakte pizza’s.
JAMMIE!!! Zelfgemaakt softijs met frambozen, bramen, kokosrasp en cacao nibs

WOENSDAG

Lang geleden…heel lang geleden had ik een Spaanse tortilla gemaakt. Ik weet nog dat we dit allemaal heel erg lekker vonden maar op één of andere manier had ik er telkens geen zin in om het nog een keertje klaar te maken. Dom…dom…dom want het is echt super makkelijk klaar te maken en echt heel erg lekker. De tortilla die ik deze keer heb klaargemaakt is met chorizo en paprika en ik heb er een zelfgemaakte aioli bijgemaakt. Nog eventjes geduld, ik verwacht het recept komende week op Familie over de Kook te kunnen plaatsen.

Spaanse tortilla met chorizo, paprika en een zelfgemaakte aioli. Krijg gewoon weer trek als ik deze foto zie!

DONDERDAG

Van bloedheet naar zware regen en onweer. Donderdag was niet zo mijn dag. Alles ging fout en ik vergat gewoon de tandartsafspraak van Amaranthe. Om 16.00 werd ik gebeld door de tandarts waar ik bleef? SHIT! Ik kom er meteen aan!!! In onze shorts en hemdjes gingen we op de fiets door het noodweer naar de tandarts. Doorweekt kwamen we daar aan, terwijl het maar 3 minuten fietsen is vanaf ons huis. Gelukkig vonden ze het niet erg en moesten ze erg lachen toen ze ons zo gehaast en kleddernat zagen verschijnen. Thuisgekomen lag de aardlek door het zware onweer eruit en had ik 2 kinderen helemaal overstuur door de harde knallen. Lekker eten is de oplossing voor alles en gelukkig had ik s’morgens al het eten klaargemaakt voor s’avonds. We aten een aardappelsalade met gerookte zalm, die je koud moet eten. Wel of geen elektriciteit…eten kunnen we! Ook dit recept verwacht ik komende week op Familie over de Kook te kunnen plaatsen.

Oke, het ziet er misschien niet heel smakelijk uit op foto. Gelukkig was het wel echt heel erg lekker. Ideaal ook als salade bij de BBQ

VRIJDAG

Vrijdag is bij ons altijd erg chaotisch met eten omdat Beaudine tot 18.00 op toneel zit. Jan Willem werkt tot 18.00 en moet weer open om 19.00. Veel tijd om te eten hebben we dus niet. Daarom eten we op vrijdag of brood of patat. Deze vrijdag aten we één van onze favoriete recepten, namelijk Sticky Chicken! Als je dit recept nog niet klaargemaakt heb, dan moet je dit echt snel een keertje doen. Ik beloof je…it’s finger licking good!!!

Sticky Chicken! Kleverig kip gemaakt in cola en suiker…je tanden vallen er nog net niet uit maar dat is voor een keertje helemaal niet erg!

ZATERDAG

Beaudine had zaterdagmorgen haar auditie voor de theaterproductie groep. Zij speelt inmiddels 1 jaar toneel en eerlijk is eerlijk, dit doet ze echt heel erg goed. Op school heeft zij nooit haar plekje gevonden en valt ze altijd een beetje buiten de boot. Op toneel heeft zij wel echt haar plek en ze komt altijd super vrolijk thuis. Als het goed is krijgen we over 2 tot 3 weken te horen of ze mee mag doen met de productiegroep. Jullie mogen allemaal heel hard duimen voor haar. In de tijd dat zij haar auditie aan het doen was, gingen Amaranthe en ik even shoppen in het centrum. Uiteindelijk hebben we niets gekocht maar hebben we gezellig een bakkie gedaan bij de HEMA. S’avonds gingen we BBQ bij de buren die een groot feest vierden, hier heb ik geen foto’s van gemaakt. Soms ook wel lekker om even zonder mobiel de deur uit te gaan.

Super gezellig om met zijn tweeën er eventje tussen uit te zijn. Amaranthe is weer helemaal gelukkig met haar chocolade muffin.

ZONDAG

Gekkenhuis!!! Zondag is bij ons allang geen rustdag meer. Jan Willem gaat s’ochtends altijd sporten en dan is het tijd voor mij om door het huis te gaan en alle !@#%zooi op te ruimen. Ik heb namelijk geen 2 kinderen maar eigenlijk 3! Jan Willem telt namelijk qua rotzooi maken net zo mee als de kinderen. Kleding wat overal rondslingert…schoenen die niet opgeruimd worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Na het opruimen gingen we naar Amaranthe haar zwemles kijken, iedere laatste zondag van de maand is het namelijk kijkles. Ze gaat echt als een tierelier en met een beetje mazzel kan ze eind september voor haar zwemdiploma A afzwemmen. Omdat ik geen boodschappen gedaan had zaterdag, zijn we met zijn allen gaan lunchen bij het pannenkoekenhuis vlakbij haar zwemschool. Het viel mij alles mee wat de kwaliteit betreft en wij gaan daar zeker vaker heen.

Amaranthe neemt geen gewone pannenkoek maar een verrassing pannenkoek! Zij kreeg als verrassing een pop! Alsof we nog niet genoeg poppen thuis hebben…..maar alles voor een blij kind!
Na lang wikken en wegen welke pannenkoek ze moest nemen, koos Beaudine uiteindelijk toch voor een kaas met spek pannenkoek. Ik koos de appel-kaneel pannenkoek, zodat ze ook daar een hapje van mee kon eten.
Toen deze Italiaanse bol met Vitello Tonato op tafel kwam voor Jan Willem had ik best wel een beetje spijt dat ik een pannenkoek had gekozen.

 

Wij hebben afgelopen week echt super lekker gegeten. Ik ben benieuwd wat deze week allemaal gaat brengen. Vanavond gaan Jan Willem en ik ieder geval samen uit eten bij Cafe Tapmarin in Amsterdam en verder zien we het wel eventjes. Het wordt namelijk weer een chaotische week met heel veel afspraken. Tot volgende week!